Šparaginės pupelės imbiero, medaus ir česnakų marinate



Labai paprasas, greitai paruošiamas ir skanus garnyras.

Reikės:
  • šparaginių pupelių
  • kelių traiškyto česnako skiltelių
  • gabalėlio tarkuoto imbiero
  • 2v.š sojos padažo
  • 2v.š alyvuogių aliejaus
  • 1-2v.š medaus
  • 1v.š citrinos sulčių
  1. Nuvalytas šparagines pupeles5-10min (priklausomai nuo mėgiamo traškumo) apverdame pasūdytame vandenyje. Nusausiname.
  2. Pasiruošiame padažą - imbierą, česnaką, soją, medų ir citrinos sultis gerai išplakame.
  3. Pupeles apliejame padažu ir paliekame pasimarinuoti vėsioje vietoje bent jau pusvalandį .

5 komentarai:

  1. Sparaginiu pupeliu odiseja tesiasi! :))

    Jegele.. as anojo su riesutu sviestu dar niekaip neatsivalgau :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tos su riešutų sviestu tai dieviškos! :)
    Šioje nuotraukoje pupelės labai įdomios, labai primena cukrinius žirnelius. ;) Kur tokių gauti?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Garbane, aš tas su riešutų sviestų irgi vis dar gaminu ir gaminu:)))

    Vilma, čia labai keistos pupelės - kai pirkau jas turguje, jos buvo kažkokios violetinės ir plačios, bet kai išviriau - violetinė spalva pabėgo, liko tiesiog žalios ir plačios:) Bet skanios!

    AtsakytiPanaikinti
  4. O man labai primena sparaginius zirnius. Siemet anyta tokius augino. Dieviskai skanus, ir zali valgomi su ankstimis. O garuose virti tiesiog pasakiski. Tik jie buna is karto zali. O jei jos buvo violetines...........

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ir šitą pabandžiau, taip ogi labai patiko;)

    AtsakytiPanaikinti