Kažkaip labai labai draugauju su moliūgais, mėgstu juos žalius, keptus, virtus ar troškintus. Tirpstu dėl patiekalų iš jų su varške, koksų pienu arba... avinžirniais:)
Taigi - labai skanus moliūgų ir avinžirnių karis su aromatiniais prieskoniais.
- 400g gabalėliais pjaustyto moliūgo
- skardinės avinžirnių (nuvarvintų)
- 1no smulkiai pjaustyto svogūno
- keletos kapotų čensako skiltelių
- gabalėlis smulkinto šviežio imbiero
- 1v.š garstyčių grūdelių
- 6-8 kardamono ankščių
- 1 cinamono lazdelės
- 2v.š kario pastos (arba 1a.š kario prieskonių)
- 1 didelio smulkinto pomidoro (ačiū, Vilmai,už šį patarimą)
- pusės citrinos sulčių
- 200ml kokosų pieno (galima keisti grietinėle, arba mažinti kokoso pieno santykį skiedžiant su sultiniu)
- šviežių mėtų arba kalendrų
- Įkaitintame aliejuje apkepame svogūnus, kol suminkštėja, tada sudedame kardamono ankštis, cinamono lazdelę, garstyčių grūdelius, česnaką, imbierą ir kario pastą (arba prieskonius). Pakepinam viską apie 1min.
- Tuomet sudedame gabalėliais pjaustytą moliūgą, pomidorus viską išmaišome, supilame kokosų pieną, sultinį (vandenį), ir pamaišydami troškiname kol moliūgas šiek tiek suminkštės, bet neištiš.
- Pabaigoje sudedame avinžirnius, permaišome, kad viskas dar sušiltų, pagardiname citrinos sultimis ir patiekiame pabarstę šviežiomis mėtomis arba kalendromis. Nuostabiai skanu!
Prašom prašom! Bene sunku patarimus dalinti. :D
AtsakytiPanaikintiMan irgi tas karis labai patiko, net be pomidoro. Dar iki šiol turiu šaldiklyje vieną porciją - laukiu "juodos dienos". :)
Vilma, tavo šaldiklis pilnas gėrybių - blynelių, moliūgų ir ko dar?:)
AtsakytiPanaikintiMėlynių, juodųjų serbentų, bruknių, šparaginių pupelių, baby morkyčių, žuvies, koldūnų su žuvimi, bulvyčių kepimui (laikinas prieglobstis JO maistui :)), sluoksniuotos tešlos ir visa kita, ką jau paminėjai. :)
AtsakytiPanaikintiSusikaupiau ir aš pabandyti, nes esu tikrai didelė moliūgų gerbėja. Tik man truputį liūdniau kalendros šviežios ir kardamono ankščių ieškot sekės. Bandysiu pakeist tais iš pekelio. Palinkėkit sėkmės :) Ačiū už receptą
AtsakytiPanaikinti