Moliūgų ir avinžirnių troškinys su kardamonais


Kažkaip labai labai draugauju su moliūgais, mėgstu juos žalius, keptus, virtus ar troškintus. Tirpstu dėl patiekalų iš jų su varške, koksų pienu arba... avinžirniais:)

Taigi - labai skanus moliūgų ir avinžirnių karis su aromatiniais prieskoniais.

  • 400g gabalėliais pjaustyto moliūgo
  • skardinės avinžirnių (nuvarvintų)
  • 1no smulkiai pjaustyto svogūno
  • keletos kapotų čensako skiltelių
  • gabalėlis smulkinto šviežio imbiero
  • 1v.š garstyčių grūdelių
  • 6-8 kardamono ankščių
  • 1 cinamono lazdelės
  • 2v.š kario pastos (arba 1a.š kario prieskonių)
  • 1 didelio smulkinto pomidoro (ačiū, Vilmai,už šį patarimą)
  • pusės citrinos sulčių
  • 200ml kokosų pieno (galima keisti grietinėle, arba mažinti kokoso pieno santykį skiedžiant su sultiniu)
  • šviežių mėtų arba kalendrų
  1. Įkaitintame aliejuje apkepame svogūnus, kol suminkštėja, tada sudedame kardamono ankštis, cinamono lazdelę, garstyčių grūdelius, česnaką, imbierą ir kario pastą (arba prieskonius). Pakepinam viską apie 1min.
  2. Tuomet sudedame gabalėliais pjaustytą moliūgą, pomidorus viską išmaišome, supilame kokosų pieną, sultinį (vandenį), ir pamaišydami troškiname kol moliūgas šiek tiek suminkštės, bet neištiš.
  3. Pabaigoje sudedame avinžirnius, permaišome, kad viskas dar sušiltų, pagardiname citrinos sultimis ir patiekiame pabarstę šviežiomis mėtomis arba kalendromis. Nuostabiai skanu!

4 komentarai:

  1. Prašom prašom! Bene sunku patarimus dalinti. :D
    Man irgi tas karis labai patiko, net be pomidoro. Dar iki šiol turiu šaldiklyje vieną porciją - laukiu "juodos dienos". :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, tavo šaldiklis pilnas gėrybių - blynelių, moliūgų ir ko dar?:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mėlynių, juodųjų serbentų, bruknių, šparaginių pupelių, baby morkyčių, žuvies, koldūnų su žuvimi, bulvyčių kepimui (laikinas prieglobstis JO maistui :)), sluoksniuotos tešlos ir visa kita, ką jau paminėjai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Susikaupiau ir aš pabandyti, nes esu tikrai didelė moliūgų gerbėja. Tik man truputį liūdniau kalendros šviežios ir kardamono ankščių ieškot sekės. Bandysiu pakeist tais iš pekelio. Palinkėkit sėkmės :) Ačiū už receptą

    AtsakytiPanaikinti