Labai paprasas, greitai paruošiamas ir skanus garnyras.
Reikės:
- šparaginių pupelių
- kelių traiškyto česnako skiltelių
- gabalėlio tarkuoto imbiero
- 2v.š sojos padažo
- 2v.š alyvuogių aliejaus
- 1-2v.š medaus
- 1v.š citrinos sulčių
- Nuvalytas šparagines pupeles5-10min (priklausomai nuo mėgiamo traškumo) apverdame pasūdytame vandenyje. Nusausiname.
- Pasiruošiame padažą - imbierą, česnaką, soją, medų ir citrinos sultis gerai išplakame.
- Pupeles apliejame padažu ir paliekame pasimarinuoti vėsioje vietoje bent jau pusvalandį .
Sparaginiu pupeliu odiseja tesiasi! :))
AtsakytiPanaikintiJegele.. as anojo su riesutu sviestu dar niekaip neatsivalgau :))
Tos su riešutų sviestu tai dieviškos! :)
AtsakytiPanaikintiŠioje nuotraukoje pupelės labai įdomios, labai primena cukrinius žirnelius. ;) Kur tokių gauti?
Garbane, aš tas su riešutų sviestų irgi vis dar gaminu ir gaminu:)))
AtsakytiPanaikintiVilma, čia labai keistos pupelės - kai pirkau jas turguje, jos buvo kažkokios violetinės ir plačios, bet kai išviriau - violetinė spalva pabėgo, liko tiesiog žalios ir plačios:) Bet skanios!
O man labai primena sparaginius zirnius. Siemet anyta tokius augino. Dieviskai skanus, ir zali valgomi su ankstimis. O garuose virti tiesiog pasakiski. Tik jie buna is karto zali. O jei jos buvo violetines...........
AtsakytiPanaikintiIr šitą pabandžiau, taip ogi labai patiko;)
AtsakytiPanaikinti