Tailandietiškos grilyje keptų baklažanų salotos su sūdytais žemės riešutais ir kokosu




Visad smagu, kai gali atrasti kažkokį skonių derinį, kokio dar niekad tavo gomurys nėra ragavęs. 52 savaičių projektui - pikantiškos baklažanų salotos, kurioms svorio suteikia sūdyti skrudinti žemės riešutai, o pikantiškumo - kokoso, žuvies padažo ir kalendrų derinys. Naujų pojūčių mėgėjams:)

Reikės:
  • 1no didelio ar kelių mažų baklažanų
  • smulkiai kapoto šaloto
  • kelių skiltelių traiškyto česnako
  • 2 v.š tarkuotoko kokoso riešuto
  • keletas saujų skrudintų sūdytų žemės riešutų
  • 3 v.š žuvies padažo
  • 3v.š laimo sulčių
  • 1a.š rudojo cukraus
  • saujos smulkiai kapotos šviežios kalendros
  • smulkiai kapotos aitriosios paprikos
  1. Baklažanus supjaustom riekutėmis, padruskinam ir kaip Elžbieta sako, paliekam pusvalandį "paprakaituoti". Tada nuplauname, nusausiname ir patepę aliejumi apkepame grilio keptuvėje, kol gražiai paruduoja.
  2. Kol baklažanai kepa pasiruošiame padažą - sumaišome žuvies padažą su cukrumi, laimo sultimis, suberiame kalendras, tarkuotą kokosą ir aitriąsias paprikas.
  3. Iškeptus baklažanus supjaustome gabalėliais ir užpilame padažu. Gerai išmaišome ir leidžiame 10 min pasimarinuoti. Patiekiame su skrudintais sūdytais žemės riešutais ir dar pabarstom tarkuotu kokosu. Ypatinga!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą