Saldžiarūgščių daržovių dubenėlis "Thai" stiliumi

Smalsumas atgynė mane į Tailando virtuvę, garsėjančia kaip sveikiausia pasaulyje. Atsisiunčiau tailandietiškų receptų knygą ir nukabinau nosį - daugelis receptų įgyvendindami tik iš dalies, nes neįsivaizduoju kur gauti visų tų negirdėtų-neregėtų ingridientų, jau nekalbu, kad jų naudojamos daržovės ir vaisiai atrodo kaip iš kitos planetos (galit pažiūrėti čia):) Nepaisant to, dalinuosi tuo, ką įmanoma pasigaminti su mūsų rudeninėm daržovėmis.

Reikės:
  • rudeninių daržovių (cukinijos, morkos, baklažanai, paprikos, pupelės ir t.t)
  • kelių pomidorų
  • riekelėm pjaustyto svogūno
  • 2-3skiltelių kapoto česnako
  • 1 a.š cukraus
  • 0,5 a.š baltųjų pipirų (naudojau paprastus)
  • 2v.š šviesaus sojos padažo
  • 1 v.š austrių padažo
  • 2 v.š žuvies padažo
  • 2v.š saldžios čili padažo (neturėjau, tai dėjau šviežia čili pipiriuką)
  • aliejaus
  • pusės citrinos sulčių arba acto
  1. Įkaitintame aliejuje apkepame svogūnus, česnaką ir čili (jei naudojam šviežią arba džiovintą).
  2. Daržoves supjaustome norimos formos kąsnio dydžio gabalėliais ir suverčiame į keptuvę. Gerai išmaišome ir padidiname ugnį.
  3. Supilame soją, žuvies ir austrių padažus, citrinos sultis (arba actą), suberiam cukrų ir pagardinam pipirais.
  4. Viską gerai išmaišome ir apkepame nuolat pamaišant ant aukštos ugnies 5-7min (galima ir trumpiau, jei daržoves pjaustėte labai plonai).
  5. Patiekiame su ryžiais arba makaronais. Skanaus!

2 komentarai:

  1. Va dėl to visas tas egzotikas praleidžiu pro akis, kad ir kaip viliojamai atrodytų :) Sudėtinga mūsuos rasti bent dalį ingredientų... Žuvies, austrių padažai, vaje... :)
    Tikiu, kad skanu buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurgita, sitie padazai musu visuose prekybos centruose voliojasi, tad ju isigyti siuo atveju ne problema. Kol kas dar neperejau prie stadijos, kad siustis egzotinius pagardus per e-shopsus is kokios UK:)

    AtsakytiPanaikinti