Reikės:
- rudeninių daržovių (cukinijos, morkos, baklažanai, paprikos, pupelės ir t.t)
- kelių pomidorų
- riekelėm pjaustyto svogūno
- 2-3skiltelių kapoto česnako
- 1 a.š cukraus
- 0,5 a.š baltųjų pipirų (naudojau paprastus)
- 2v.š šviesaus sojos padažo
- 1 v.š austrių padažo
- 2 v.š žuvies padažo
- 2v.š saldžios čili padažo (neturėjau, tai dėjau šviežia čili pipiriuką)
- aliejaus
- pusės citrinos sulčių arba acto
- Įkaitintame aliejuje apkepame svogūnus, česnaką ir čili (jei naudojam šviežią arba džiovintą).
- Daržoves supjaustome norimos formos kąsnio dydžio gabalėliais ir suverčiame į keptuvę. Gerai išmaišome ir padidiname ugnį.
- Supilame soją, žuvies ir austrių padažus, citrinos sultis (arba actą), suberiam cukrų ir pagardinam pipirais.
- Viską gerai išmaišome ir apkepame nuolat pamaišant ant aukštos ugnies 5-7min (galima ir trumpiau, jei daržoves pjaustėte labai plonai).
- Patiekiame su ryžiais arba makaronais. Skanaus!
Va dėl to visas tas egzotikas praleidžiu pro akis, kad ir kaip viliojamai atrodytų :) Sudėtinga mūsuos rasti bent dalį ingredientų... Žuvies, austrių padažai, vaje... :)
AtsakytiPanaikintiTikiu, kad skanu buvo.
Jurgita, sitie padazai musu visuose prekybos centruose voliojasi, tad ju isigyti siuo atveju ne problema. Kol kas dar neperejau prie stadijos, kad siustis egzotinius pagardus per e-shopsus is kokios UK:)
AtsakytiPanaikinti