Reikės:
- keletos kietų kriaušių supjaustytų storom lazdelėm
- 300g briuselio kopūstų, nuvalytų ir perpjautų per pusę
- 2v.š medaus
- 2v.š sviesto (aliejaus)
- vienos citrinos sulčių
- 1-2 a.š tarkuoto imbiero
- druskos, pipirų
- šviežių čiobrelių
- saujos paskrudintų graikinių riešutų
- Briuselio kopūstėlius 2-4 min blanširuojame verdančiame vandenyje. Perpilam šaltu vandeniu, nuvarviname ir atidedame.
- Įkaitiname sviestą (aliejų), suberiam imbierą ir čiobrelius ir apie 1ną min maišydami pakepame.
- Tada suberiam briuselio kopūsčiukus ir minutę dvi pamaišant apkepame, kol šiek tiek apskrunda.
- Sudedame kriaušes, atskirai sumaišome medų su citrinos sultimis ir supilame į keptuvę.
- Pagardinam druska, pipirais, ir dar keletą minučių patroškiname, kol kriaušės šiek tiek suminkštės, o daržovės gražiai karamelizuosis. Sekite, kad kriaušės nesutežtų.
- Patiekiame pabarstę skrudintais graikiniais riešutais. Puikus garnyras prie paukštienos!
Labai idomus receptas su gundanciu pavadinimu! Viliotinis visas, o ne pavadinimas :o) Labai noreciau paragauti... Jau isivaizduoju, kaip prie paukstuko tiktu.
AtsakytiPanaikintiKokia nuotrauka graži, kaip skaniai atrodo! O buvo skanu ar labai labai skanu? :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanu, tik kitą kartą kepčiau orkaitėje viską - kad briuselio kopūstai labiau karamelizuotųsi. Mat dabar - kriaušės prisigėrė medaus-čiobrelių padažo, o briuseliukams laiko gal kiek pritrūko..:)
AtsakytiPanaikinti