Meduje karamelizuoti briuselio kopūstai ir kriaušės su imbieru, čiobreliais ir skrudintais riešutais

Kriaušių savaitei it tyčia gavau kelis kilogramus sodo kriaušaičių, tokių kietokų, ypač tinkamų troškinimui. Todėl labai magėjo išbandyti šį receptą su briuselio kopūstais:)

Reikės:
  • keletos kietų kriaušių supjaustytų storom lazdelėm
  • 300g briuselio kopūstų, nuvalytų ir perpjautų per pusę
  • 2v.š medaus
  • 2v.š sviesto (aliejaus)
  • vienos citrinos sulčių
  • 1-2 a.š tarkuoto imbiero
  • druskos, pipirų
  • šviežių čiobrelių
  • saujos paskrudintų graikinių riešutų
  1. Briuselio kopūstėlius 2-4 min blanširuojame verdančiame vandenyje. Perpilam šaltu vandeniu, nuvarviname ir atidedame.
  2. Įkaitiname sviestą (aliejų), suberiam imbierą ir čiobrelius ir apie 1ną min maišydami pakepame.
  3. Tada suberiam briuselio kopūsčiukus ir minutę dvi pamaišant apkepame, kol šiek tiek apskrunda.
  4. Sudedame kriaušes, atskirai sumaišome medų su citrinos sultimis ir supilame į keptuvę.
  5. Pagardinam druska, pipirais, ir dar keletą minučių patroškiname, kol kriaušės šiek tiek suminkštės, o daržovės gražiai karamelizuosis. Sekite, kad kriaušės nesutežtų.
  6. Patiekiame pabarstę skrudintais graikiniais riešutais. Puikus garnyras prie paukštienos!

3 komentarai:

  1. Labai idomus receptas su gundanciu pavadinimu! Viliotinis visas, o ne pavadinimas :o) Labai noreciau paragauti... Jau isivaizduoju, kaip prie paukstuko tiktu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kokia nuotrauka graži, kaip skaniai atrodo! O buvo skanu ar labai labai skanu? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skanu, tik kitą kartą kepčiau orkaitėje viską - kad briuselio kopūstai labiau karamelizuotųsi. Mat dabar - kriaušės prisigėrė medaus-čiobrelių padažo, o briuseliukams laiko gal kiek pritrūko..:)

    AtsakytiPanaikinti