Tailandietiškos šparaginės pupelės su imbieru, soja ir riešutų sviestu


Mano šaldytuvas lūžta nuo šparaginių pupelių! Tad šią savaitę kas vakarą eksperimentuoju su jomis:) Norėjau pradėti su indišku receptu, kurį gaminau prieš kelias dienas, bet vakar vakare išbandžiau tailandietišką - ir buvo taip NEREALIAI skanu, kad kol nepamišau skubu pasidalinti. Turiu įtarimą, kad kol kas mano eksperimentai sustos, nes ketinu kartoti ir kartoti šį variantą kol jau laaabai atsibos:))

Reikės:
  • 400g šparaginių pupelių
  • gabaliukas smulkintosšviežios imbiero šaknies
  • kelios skiltelės kapoto česnako
  • 2v.š sojos padažo
  • 2a.š rudojo cukraus
  • 2v.š riešutų sviesto su gabaliukais (crunchy)
  1. Šparagines pupeles apverdame pasūdytame vanenyje 2-5min, kad išliktų traškios ir ryškiai žalios.
  2. Įkaitintame aliejuje keleta minučių apkepame imbierą ir česnaką.
  3. Sudedame apvirtas šparagines pupeles, supilam sojos padažą, rudajį cukrų, riešutų sviestą gerai išmaišome, kad pupelės gražiai viskuo apsiveltų ir pakepame 2-3min, kol padažas sutirštės. Nežinau, gal į riešutų sviestą deda kokio laimės hormono, bet aš negalėjau atsivalgyt:))

9 komentarai:

  1. Butinai bandysiu! O isbandzius dar ir mamai nusiusiu, nes va pas ja tai tikrai nusimato sparaginiu pupeliu perteklius ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Garbane, aš irgi mamos sodo pupeles ekplotuoju:)) Ji vis nori užššaldyti, o aš sakau, geriau duok man, kol šviežios išmėginsiu visokius jų gaminimo variantus;)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jau isbandziau! Skanumelis! Dar dejau dziovinto chilli gabaliuku kurie cia labai tiko! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. jėzau, negaliu negirti ir šio recepto. Nagi toks paprastas, bet visi ingredientai - nepaprastai tarpusavy dera ir juos visus aš taip mėgstu!!! Reiks bandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rūtuliuk, pirštus apsilaižysi, jei patiks, būtinai parašyk, aš buvau nustebusi, kaip skanuuuu man buvo:)) Jaučiu, kad mudviejų skonių receptoriai gan panašūs:D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Garbane, džiaugiuosi, kad patiko! Gera idėja su čili, turėtų dar daugiau pikantiškumo pridėti, man labai patiko, kad čia jaučiasi ir imbiero gaidelė.

    AtsakytiPanaikinti
  7. grai jauti, kad panašūs :)
    LABAI skanu :) patiko tikrai.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Rūtuliuk, oi kaip smagu, kad buvo skanu! Dar galima taip pat daryti su moli8gu ir vi6tiena - irgi liuks!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Galu gale šiandien išbandžiau šitą receptą ir tikrai labai patiko ir kartosiu ne kartą;)

    AtsakytiPanaikinti