Folijoje kepti burokėliai su mairūnais

Jau 100tą metu svajojau išbandyti orkaitėje keptus burokėlius! Per nuostabias atostogas Neringoje, pavyko prisikasti iki orkaitės, tad pirmajam bandymui - J.Oliverio receptas.

Reikės:
  • 6 šviežių burokėlių
  • geros saujos kapotų šviežių mairūnų arba raudonėlių
  • 6 skiltelių kapoto česnako
  • 6v.š alyvuogių aliejaus
  • 10v.š balzaminio acto
  • druskos
  1. Burokėlius nuplauname ir gerai nušveičiame, bet nelupame. Jei didesni nei teniso kamuoliukas - perpjauname per pusę.
  2. Kiekvienam burokėliui imame kepimo folijos lakštą ir suformuojame iš jos dubenėlį. Į jį dedame burokėlį, gausiai pabarstome druska, česnakais, žolelėmis, alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Gražiai supakuojame, kad skystis nepabėgtų.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 200C ir burokėlius kepame apie 1val, kol jie suminšktėja (jei didesni, gal reikėti kepti ir ilgiau).
  4. Patiekiame karšus (atšalę nebe tokie gardūs), su ožkos, fetos sūriu, man prie jų puikiausiai tiko ir konservuotos skumbrės! Niam!

3 komentarai:

  1. Gėda! Gėda man didžiulė, kad žmonės be orkaitės pagamina tokius dalykus, o aš su orkaite, bet tupiu kaip katinas į miltus pridirbęs ir nieko panašaus neišbandau. :D Kaip norėčiau šių burokėlių desertui po pietų!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, desertinius burokėlius su medumi įkelsiu netrukus, va tada dar ir jų ir galėsi norėti po pietų:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Noriu, noriu, noriu!!! Laukiu laukiu laukiu! :)

    AtsakytiPanaikinti