Meduje glazūruoti burokėliai su čiobreliais



Mano mielai Vilmai, desertiniai burokėliai, pikantiški ir labai gardūs, ypač pastovėję per naktį ir prisigėrę balzamiko ir medaus padažo.

Reikės:
  • 4 burokėlių
  • 2v.š skysto medaus
  • 2v.š aliejaus
  • 2v.š balzaminio acto
  • 2v.š šviežių kapotų čiobrelių
  • 4 skiltelių kapoto česnako (nebūtinai)
  1. Burokėlius nulupame ir supjaustome į 4-6 skilteles.
  2. Sumaišome medų, balzaminį actą, aliejų, čiobrelius ir česnaką ir padažu apliejame burokėlius, gerai išmaišome.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 200C, į skardą išklotą kepimo popieriumi beriame burokėlius ir kepame apie 30 min, nuolat pavartydami, kol jie gražiai karamelizuosis ir suminkštės. Ką ir bepridurti - mėgstantiems burokėlius - dievų maistas:)

3 komentarai:

  1. O nemegstantieji ir toliau nemegsta :) Nzn.. siaip labai erzina kai zmones 'issidirbineja' is serijos 'to nevalgau, to nemegstu, tas negraziai atrodo, tas smirda', bet va burokeliai yra toks dalykas kuris man.. niekaip..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmm, jaučiuosi pagerbta tarp moterų - toookie burokėliai man! :) Bet aš ne godi, tegul visi bando. :)
    P.S. Blogo "skūra" atrodo pasikeitusi. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Garbane, nu k1 dabar su tavim daryti, dažniausiai didelė "nemeilė" kažkokiems valgiams siejasi su kažkokia bloga patirtimi, kurią mes jau seniai tarsi pamirtšę.. gal vieną dieną netikėtqi imsi ir "atrasi" tuos burokėlius, kaip viena G.G. Marquez heroje "Meilė Choleros metu", ėmė ir netyčia atrado baklažanus, kurių visą gyvenimą nekentė:)

    Vilma, aš čia su skūra dabar eksperimentuoju, tad kol kas į ją reikia nereaguoti, ieškosiu ko nors, kas man "prilips:)

    AtsakytiPanaikinti