Reikės:
- 6 šviežių burokėlių
- geros saujos kapotų šviežių mairūnų arba raudonėlių
- 6 skiltelių kapoto česnako
- 6v.š alyvuogių aliejaus
- 10v.š balzaminio acto
- druskos
- Burokėlius nuplauname ir gerai nušveičiame, bet nelupame. Jei didesni nei teniso kamuoliukas - perpjauname per pusę.
- Kiekvienam burokėliui imame kepimo folijos lakštą ir suformuojame iš jos dubenėlį. Į jį dedame burokėlį, gausiai pabarstome druska, česnakais, žolelėmis, alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Gražiai supakuojame, kad skystis nepabėgtų.
- Orkaitę įkaitiname iki 200C ir burokėlius kepame apie 1val, kol jie suminšktėja (jei didesni, gal reikėti kepti ir ilgiau).
- Patiekiame karšus (atšalę nebe tokie gardūs), su ožkos, fetos sūriu, man prie jų puikiausiai tiko ir konservuotos skumbrės! Niam!
Gėda! Gėda man didžiulė, kad žmonės be orkaitės pagamina tokius dalykus, o aš su orkaite, bet tupiu kaip katinas į miltus pridirbęs ir nieko panašaus neišbandau. :D Kaip norėčiau šių burokėlių desertui po pietų!
AtsakytiPanaikintiVilma, desertinius burokėlius su medumi įkelsiu netrukus, va tada dar ir jų ir galėsi norėti po pietų:)
AtsakytiPanaikintiNoriu, noriu, noriu!!! Laukiu laukiu laukiu! :)
AtsakytiPanaikinti