
Reikės:
- konservuotų (arba išvirtų) avinžirnių
- mažais žiedynėliais suskaidyto žiedinio kopūsto
- cinamono
- kario
- aitriųjų pipirų miltelių
- kmynų
- druskos
- alyvuogių aliejaus
- rudojo cukraus (galima ir be jo)
- Avinžirnius nusausinti ( nors rekomenduoju šiek tiek skysčio palikti, kad jie labai neperkeptų).
- Dideliame dubenyje sumaišyti avinžirnius ir kalafijoro žiedynėlius su aliejumi, prieskoniais ir ruduoju cukrumi (jei norite karamelizuoto varianto).
- Įkaitinam orkaitę iki 200 laipsnių, skardą išklojame kepimo popieriumi ir paskleidžiame avinžirnius bei žiedinius kopūstus (turi būti pakankamai erdvu, kad daržovės nesisluoksniuotų).
- Kepame 30-40minučių, daržoves pamaišydami kas 10 min, kad tolygiai apskrustų. Žiediniams kopūstams pakanka 25minučių, o avinžirnius o pusvalandžio reikia ragauti - man labiausiai patiko variantas, kai iš viršaus jie jau buvo traškūs, o viduje vis dar minkšti . Ilgiau pakepus, jie pasidaro sausoki, kaip riešutėliai. Galima patiekti su jogurto ir žolelių padažu ar citrina. Puikiai tinka ir salotoms, o ir gera užkandėlė svečiams, vietoje kokių įprastų čipsų:))) ir sveikuoliška labai:)
Žudantis receptas :) Noriu.
AtsakytiPanaikintiTiesa, jau turit orkaitę? :))
Sparnuoti, taip laukiau, taip laukiau naujo recepto ir pagaliau sulaukiau tokio stulbinamo! :) Mmmmm, karamelizuoti žiediniai kopūstai ir avinžirniai... Žinau ką norėčiau valgyti žiūrėdama filmus namuose. :)
AtsakytiPanaikintiEgle, oi ne, tiesiog atostogaujus pas draugo tevus Preiloje, tai cia, tas "stebuklas" yra, tik va, oras toks grazus, o jura,tokia silta, kad nedaznai pasinaudoju:)
AtsakytiPanaikintiVilma, galesim kada mudvi filma ziuredamos irgi "isgalvoti" koki skanu pakramtuka:)
Sparnuoti - BŪTINAI! ;)
AtsakytiPanaikinti