Avižinių dribsnių blyneliai su obuoliais


Labai labai mėgčiau įvairius blynelius, man jie kažkokio jaukumo ir šeimyniškumo simbolis, tik gaila, kad nėra tai toks "sveikuoliškas" patiekalas kaip man norėtųsi. Taigi šį kartą išimtis mano mano keptuvėje - avižiniai blynukai su obuoliais ir minimaliu miltų kiekiu.
Reikės:
  • 2 stiklinių avižinių dribsnių
  • 2-3 kiaušinių
  • 0,5 stiklinės miltų
  • 2-3 obuolių
  • 2v.š. rudojo muscovada cukraus
  • 1a.š cinamono
  • druskos
  • keli šaukštai natūralaus jogurto
  1. Išplakame kiaušinius su druska, ruduoju cukrumi ir cinamonu.
  2. Į kiaušinių plakinį suberiame avižinius dribsnius ir miltus bei gerai išmaišome.
  3. Tada atkeliauja tarkuoti obuoliai. Išmaišome. Jei tešla per sausa, įdedame kelis šaukštus jogurto.
  4. Kepame nedidelius blynukus, o patiekiame su jogurtu, uogomis ar uogiene.

2 komentarai:

  1. as irgi,begalo meeegstu visokius blynelius,bet va butent ganetinai retai jais ir megaujuosi del menko ju sveikuoliskumo;]kita vertus jei butu per daznai valgomi,nebebutu tokie ypatingi..
    esu panasius kepusi,tikrai yummy!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sutinku, boruze, kartais kasdieniski patiekalai, kurie ne kasdien gaminami, tampa labai ypatingais ir gardziais:)

    AtsakytiPanaikinti