
Labai labai mėgčiau įvairius blynelius, man jie kažkokio jaukumo ir šeimyniškumo simbolis, tik gaila, kad nėra tai toks "sveikuoliškas" patiekalas kaip man norėtųsi. Taigi šį kartą išimtis mano mano keptuvėje - avižiniai blynukai su obuoliais ir minimaliu miltų kiekiu.
Reikės:
- 2 stiklinių avižinių dribsnių
- 2-3 kiaušinių
- 0,5 stiklinės miltų
- 2-3 obuolių
- 2v.š. rudojo muscovada cukraus
- 1a.š cinamono
- druskos
- keli šaukštai natūralaus jogurto
- Išplakame kiaušinius su druska, ruduoju cukrumi ir cinamonu.
- Į kiaušinių plakinį suberiame avižinius dribsnius ir miltus bei gerai išmaišome.
- Tada atkeliauja tarkuoti obuoliai. Išmaišome. Jei tešla per sausa, įdedame kelis šaukštus jogurto.
- Kepame nedidelius blynukus, o patiekiame su jogurtu, uogomis ar uogiene.
as irgi,begalo meeegstu visokius blynelius,bet va butent ganetinai retai jais ir megaujuosi del menko ju sveikuoliskumo;]kita vertus jei butu per daznai valgomi,nebebutu tokie ypatingi..
AtsakytiPanaikintiesu panasius kepusi,tikrai yummy!!
Sutinku, boruze, kartais kasdieniski patiekalai, kurie ne kasdien gaminami, tampa labai ypatingais ir gardziais:)
AtsakytiPanaikinti