
Paragavus šių salotų, mane labiausiai nustebino naivus, bet labai darnus elementarių skonių derinys: mango saldumas su druskos sūrumu ir citrinos rūgštele. Super! Mėtos suteikia lengvumo, kalendors pikantiškumo, o norintys pamaloninti 4tajį skonio receptorių - galės džiaugtis čili aitrumu.
Reikės:
- gerai prinokusio mango, riekelėm pjaustyto
- pusės saldžiosios raudonosios paprikos, susmulkintos neiddeliai kubeliais
- šviežios čili ankšties, be sėkliukiu ir labai smulkiai supjaustytos
- raudonojo svogūno arba kelių šalotų pjaustytų griežinėliais
- 1 citrinos sulčių
- druskos
- po šauktą šviežių kapotų mėtų ir kalendrų
- Mangą sumaišome su smulkintais svogūnais, paprika ir čili.
- Suberiam šviežias žoleles (aš mėtos šviežios neturėjau, bet va kalendra ant mano palangės jau sulapojus), ir supilam citrinos sultis. Gerai viską išmaišome.
- Pabaigoje pagardinam šviežiai malta druska. Labai tinka su grilio patiekalais, o aš kapojau tiesiog vienas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą