Mangų sala!

Paragavus šių salotų, mane labiausiai nustebino naivus, bet labai darnus elementarių skonių derinys: mango saldumas su druskos sūrumu ir citrinos rūgštele. Super! Mėtos suteikia lengvumo, kalendors pikantiškumo, o norintys pamaloninti 4tajį skonio receptorių - galės džiaugtis čili aitrumu.

Reikės:
  • gerai prinokusio mango, riekelėm pjaustyto
  • pusės saldžiosios raudonosios paprikos, susmulkintos neiddeliai kubeliais
  • šviežios čili ankšties, be sėkliukiu ir labai smulkiai supjaustytos
  • raudonojo svogūno arba kelių šalotų pjaustytų griežinėliais
  • 1 citrinos sulčių
  • druskos
  • po šauktą šviežių kapotų mėtų ir kalendrų

  1. Mangą sumaišome su smulkintais svogūnais, paprika ir čili.
  2. Suberiam šviežias žoleles (aš mėtos šviežios neturėjau, bet va kalendra ant mano palangės jau sulapojus), ir supilam citrinos sultis. Gerai viską išmaišome.
  3. Pabaigoje pagardinam šviežiai malta druska. Labai tinka su grilio patiekalais, o aš kapojau tiesiog vienas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą