Imbierinis-apelsininis perlinių kruopų, obuolių ir migdolų pusrytis

Arba perlinių kruopų pasaka! Metų metus nebuvau valgiusi šių kruopų, nes jos siejosi tik su dviem patiekalais - agurkine sriuba ir kažkokiu troškiniu su spirgais (iš internautų diskusijų supratau, kad tai tautinis paveldas, nes naujų idėjų beveik LT forumuose ir neradau). Bet panaršiusi plačiau po pasaulines e-pievas, pavyko iškrapštyti keletą fantastiškų patiekalų su šiomis kruopomis. Taigi, skubu pradėti dalintis nuo desertinių pusryčių:)

Reikės:
  • pusės puodelio perlinių kruopų
  • 1no apelsino sulčių (pusė puodelio)
  • 2 a.š tarkuotos apelsinų žievelės
  • 3 gvazdikėlių
  • cinamono lazdelės
  • kario ir laimo lapelių (nuostabų aromatą suteikia)
  • medaus arba cukraus pagal skonį
  • kubeliais pjaustytas obuolio
  • pakeptų migdolo drožlių
  • šaukštelio šviežio tarkuoto imbiero
  1. Užverdame puodelį vandens, suberiame perlines kruopas, cinamono lazdelę, laimo ir kario lapelius, gvazdikėlius, tarakuotą apelsino žievelę ir 20min verdame ant mažos ugnies.
  2. Tada supilame apelsinų sultis ir dar paverdama apie 15-20 min kol kruopos sugers beveik visą skystį.
  3. Į pabaigą sudedame smulkiai pjaustytus obuolius, tarkuotą imbierą, išmaišome ir dar kelias minutes patroškiname.
  4. Įmaišome medų, apibarstome kapotomis migdolų drožlėmis ir saugome šaukštą, kad iš to skanumo nenurytume:)

4 komentarai:

  1. mmm...skanu labai,rytoj bandysiu pusrytukams,tik reiks anksčiau atsikelt.neturiu kario ir laimo lapeliu,o jei žiupsnelį kario miltelių?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Geriau tada įmeski lauro lepelį, bet kario milteliai čia vargu ar tiks:) Tikiuosi, kad patiks, skanaus!

    AtsakytiPanaikinti
  3. tikrai kokia išsiblaškius visai jau,gi čia ganėtinai saldus patiekalas.ač,kad pastatei mane ant žemės:]

    AtsakytiPanaikinti
  4. Boruže, negali žinoti, gal visai ir tiktų, visai intriguojantis būtų derinys:)

    AtsakytiPanaikinti