Reikės:
- pusės puodelio perlinių kruopų
- 1no apelsino sulčių (pusė puodelio)
- 2 a.š tarkuotos apelsinų žievelės
- 3 gvazdikėlių
- cinamono lazdelės
- kario ir laimo lapelių (nuostabų aromatą suteikia)
- medaus arba cukraus pagal skonį
- kubeliais pjaustytas obuolio
- pakeptų migdolo drožlių
- šaukštelio šviežio tarkuoto imbiero
- Užverdame puodelį vandens, suberiame perlines kruopas, cinamono lazdelę, laimo ir kario lapelius, gvazdikėlius, tarakuotą apelsino žievelę ir 20min verdame ant mažos ugnies.
- Tada supilame apelsinų sultis ir dar paverdama apie 15-20 min kol kruopos sugers beveik visą skystį.
- Į pabaigą sudedame smulkiai pjaustytus obuolius, tarkuotą imbierą, išmaišome ir dar kelias minutes patroškiname.
- Įmaišome medų, apibarstome kapotomis migdolų drožlėmis ir saugome šaukštą, kad iš to skanumo nenurytume:)
mmm...skanu labai,rytoj bandysiu pusrytukams,tik reiks anksčiau atsikelt.neturiu kario ir laimo lapeliu,o jei žiupsnelį kario miltelių?
AtsakytiPanaikintiGeriau tada įmeski lauro lepelį, bet kario milteliai čia vargu ar tiks:) Tikiuosi, kad patiks, skanaus!
AtsakytiPanaikintitikrai kokia išsiblaškius visai jau,gi čia ganėtinai saldus patiekalas.ač,kad pastatei mane ant žemės:]
AtsakytiPanaikintiBoruže, negali žinoti, gal visai ir tiktų, visai intriguojantis būtų derinys:)
AtsakytiPanaikinti