Iki šiol, bulvių salotos man asocijavosi tik su vokiškuoju jų variantu. Na, dar žinau, kad jos figūruoja ir lietuviškose mišrainėse. Mano nuomone, nykus asortimentas. Bet štai, apsidžiaugiau atradusi rytietišką šių salotų derinį. Patiko, kad naudojamos mažutėlės bulvytės (baby potato) ir lengvas, gaivus jogurtinis padažas (nuotrauka gavosi ne kokia, persiprašau, labai skubėjau ragauti).
Reikės:
- mažų bulvyčių
- saldžiosios paprikos
- šviežių kapotų svogūno laiškų
- natūralaus jogurto
- traiškyto čenako skiltelės
- 0,5a.š malto kumino
- 0,5 a.š maltos kalendros
- čili miltelių
- šviežios mėtos arba kalendros (naudojau džiovintą)
- druskos, pipirų pagal skonį
- Bulvytes išverdame, supjaustom per pusę ar ketvirčiais ir sudedam į dubenį.
- Padažui sumaišome jogurtą su šesnaku, maltais kuminais, kalendromis, čili ir druska.
- Į dubenį su bulvėmis supilame padažą, išmaišome, suberiame pjaustytas paprikas ir apibarstome kapotom šviežiom mėtom arba kalendromis. Gali būti valgoma kaip šaltas garnyras prie karšto patiekalo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą