Visam belgiškumui išgauti, žinoma, reikės ALAUS (kurios nors iš jų 2000 rušių:)
Sudėtis:
- 500g miltų
- pakelis sausų mielių
- 2 puodeliai alaus, arba gazuoto vandens, arba natūralaus pieno (aš pyliau tamsaus alaus, kas suteikė pikantišką poskonį)
- 6 trynių kambario temperatūros
- 4 baltymų
- 200g tirpinto, kambario temperatūros sviesto
- 6-8 šaukštai rudojo cukraus (nors recepte kažkodėl nurodyti tik 2 šaukštai, bet man tai sukėlė įtarimą:)
- 1 a.š vanilinio cukraus
- keli lašai vanilės esensijos
- Miltus sumaišoms su mielėm, cukrumi, vaniliniu cukrum
- Atskirai išplakam trynius su alumi ir vanilės esencija
- Gerai išmaišome 1-2 žingsnių produktus, bei sudedame tirpintą sviestą.
- Tada sudedame iki standžių putų išplaktus baltymus. Atsargiai išmaišome.
- Uždengiame tešlos puodą maistine plėvele (folija) ir padedame šiltai, kol tešla pakils (pasinaudojau nerealiai laiką taupančia gudrybe - įdėjau į 75-50 laipsnių karštumo orkaitę ir tešla iškilo per 15min, nereikėjo 1,5h dūsauti prie rankšluosčiais apmūturiuoto bliūdo prie radiatoriaus)
- Iškilusią tešlą kabinam samčiu ir kepam. O po to valgom ir džiaugėmės:) ir vėl kepame!
Koks idomus receptas! Rytoj ateina burys sveciu blynu pusryciams ir as dabar zinau, kuom juos vaisinsiu :o)
AtsakytiPanaikintiJurate, butinai parasyk ar pavyko:) Rekomenduoju naudoti tamsu alu ir tamsu cukru, labai pikantiska prieskoni suteikia!
AtsakytiPanaikinti