Pietietiškų burokėlių salotų asorti

Pastaruoju metu, ypatingai pamėgau burokėlių salotas, kurių visai nebevalgiau dėl atsibodusio "mišraininio" įvaizdžio. Bet štai, egzotiškasis pietietiškas variantas man taip patiko, kad gaminu vėl ir vėl. Šį kartą pasiūlysiu net kelis indiškus-marokietiškus-graikiškus būdus, kaip skaniai valgyti virtus burokėlius:)

1. Burokėlių salotos su jogurto-kokosų padažu ir moliūgo sėklomis (indiškas variantas)

Reikės:


  • virtų, kubeliais pjaustytų burokėlių
  • natūralaus jogurto
  • kokoso pieno (nebūtinai)
  • moliūgo sėklų (pakeptų kol pradeda pokšėti)
  • sausoje keptuvėje pakeptų kmynų (kuminų) ir kalendrų sėklų, o po to švelniai sutraiškytų
  • druskos
  • kapotų šviežių kalendrų
  • švelnių čili miltelių

Jogurtą išmaišome su kokso pienu, pakeptais kmynais ir kalendromis, čili miltleiais bei druska. Užpilame ant burokėlių. Pabarstome moliūgų sėklomis ir šviežiomis kalendromis. Super skanu:)

2. Burokėlių salotos su apelsininiu padažu

Reikės:

  • virtų, kubeliais pjaustytų burokėlių
  • pusės apelsino sulčių
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • sausoje kaptuvėje pakeptų kmynų (kuminų) ir švelniai sutraiškytų (jei neturit grūstuvės, galima su kočėlu pakočiot, kad aromatas išsiskleistų)
  • druskos
  • traiškyto česnako (pasirinktinai)
  • alyvuogių aliejaus

Sultis sumaišome su prieskoniais ir užpilame burokėlius. Tinka fetos ir ožkos sūris, bei graikiški riešutai labai!

3. Graikiški "paprastieji" burokėliai

Reikės:

  • virtų, griežinėliais pjaustytų burokėlių
  • alyvuogių aliejaus
  • vyno acto (galima maišyt per pus su citrinos usltimis)
  • čenako (parisinktinai)
  • druskos, pipirų

Viską išmaišom, leidžiam kelias minutes pasimarinuoti ir valgome:)

4. Marokietiškos burokėlių salotos su jogurtu ir cinamonu

Reikės:

  • virtų, kubeliais pjaustytų burokėlių
  • 3 šaukštų apelsinų sulčių
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • natūralaus jogurto
  • alyvuogių aliejaus
  • saujos smulkiai kapotų šviežių krapų
  • 0,5 a.š cinamono
  • fetos sūrio ir pakepintų graikiškų riešutų (pasirinktinai)

Atskirai išplakame visus padažui skirtus produktus, užpilame ant burokėlių ir pabarstome fetos sūriu ir/arba keptais graikiškais riešutais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą