1. Burokėlių salotos su jogurto-kokosų padažu ir moliūgo sėklomis (indiškas variantas)
Reikės:
- virtų, kubeliais pjaustytų burokėlių
- natūralaus jogurto
- kokoso pieno (nebūtinai)
- moliūgo sėklų (pakeptų kol pradeda pokšėti)
- sausoje keptuvėje pakeptų kmynų (kuminų) ir kalendrų sėklų, o po to švelniai sutraiškytų
- druskos
- kapotų šviežių kalendrų
- švelnių čili miltelių
Jogurtą išmaišome su kokso pienu, pakeptais kmynais ir kalendromis, čili miltleiais bei druska. Užpilame ant burokėlių. Pabarstome moliūgų sėklomis ir šviežiomis kalendromis. Super skanu:)
2. Burokėlių salotos su apelsininiu padažu
Reikės:
- virtų, kubeliais pjaustytų burokėlių
- pusės apelsino sulčių
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- sausoje kaptuvėje pakeptų kmynų (kuminų) ir švelniai sutraiškytų (jei neturit grūstuvės, galima su kočėlu pakočiot, kad aromatas išsiskleistų)
- druskos
- traiškyto česnako (pasirinktinai)
- alyvuogių aliejaus
Sultis sumaišome su prieskoniais ir užpilame burokėlius. Tinka fetos ir ožkos sūris, bei graikiški riešutai labai!
3. Graikiški "paprastieji" burokėliai
Reikės:
- virtų, griežinėliais pjaustytų burokėlių
- alyvuogių aliejaus
- vyno acto (galima maišyt per pus su citrinos usltimis)
- čenako (parisinktinai)
- druskos, pipirų
Viską išmaišom, leidžiam kelias minutes pasimarinuoti ir valgome:)
4. Marokietiškos burokėlių salotos su jogurtu ir cinamonu
Reikės:
- virtų, kubeliais pjaustytų burokėlių
- 3 šaukštų apelsinų sulčių
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- natūralaus jogurto
- alyvuogių aliejaus
- saujos smulkiai kapotų šviežių krapų
- 0,5 a.š cinamono
- fetos sūrio ir pakepintų graikiškų riešutų (pasirinktinai)
Atskirai išplakame visus padažui skirtus produktus, užpilame ant burokėlių ir pabarstome fetos sūriu ir/arba keptais graikiškais riešutais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą