
Šį savaitgalį turėjau galimybe uzurpuoti draugo mamos orkaitę, tai labai džiaugiausi galėdama išbandyti karamelizuotų kalafijorų receptą.
Reikės:
Reikės:
- žiedeliais skaidyto žiedinio kopūsto
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus (tirpinto sviesto)
- 1 a.š rudojo cukraus
- 1 a.š cinamono
- 1 a.š raudonosios paprikos
- 1 a.š kuminų (kmynų)
- druskos, pipirų
- Svarbiausią vaidmenį kalafijorų karamelizavimuisi turi alyvuogių aliejus (sviestas). Tad jo negailime ir gerai išmaišome kopūstų žiedynėlius, kad jie visi tolygiai juo pasidengtų.
- Tada suberiame visus sumaišytus prieskonius ir dar kartelį viską gerai išmaišome.
- Įkaitiname orkaitę iki 190laipsnių. Kalafijorus vienu sluoksniu paberiame ant skardos išklotos kepimo popieriumi ir pašuaname į orkaitę 20 minučių. Kas 5min pamaišome, kol žiedynėliai gražiai apskrunda, bet nepraranda savo traškumo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą