Belgiški vafliai su alumi!

O taip! Nepaprastai vykęs belgiškų vaflių receptas iš belgiškų patiekalų receptų knygos, atsivežtos iš Belgijos:) Nepaisant to, kad jiems reikia speciaslios vaflinės, man jie puikiai pavyko ir širdutinėje blynkepėje. Rezultatas buvo toks, kad vienu metu kepiau su trimis blynkepėm (nes kitaip man per ilgai viskas trunka), o lėkštė kaip buvo tuščia, taip ir liko, net nufotografuoti nebuvo ką. O valgytojų akyste tik klausimas spindėjo - kur dar?:)

Visam belgiškumui išgauti, žinoma, reikės ALAUS (kurios nors iš jų 2000 rušių:)

Sudėtis:
  • 500g miltų
  • pakelis sausų mielių
  • 2 puodeliai alaus, arba gazuoto vandens, arba natūralaus pieno (aš pyliau tamsaus alaus, kas suteikė pikantišką poskonį)
  • 6 trynių kambario temperatūros
  • 4 baltymų
  • 200g tirpinto, kambario temperatūros sviesto
  • 6-8 šaukštai rudojo cukraus (nors recepte kažkodėl nurodyti tik 2 šaukštai, bet man tai sukėlė įtarimą:)
  • 1 a.š vanilinio cukraus
  • keli lašai vanilės esensijos
  1. Miltus sumaišoms su mielėm, cukrumi, vaniliniu cukrum
  2. Atskirai išplakam trynius su alumi ir vanilės esencija
  3. Gerai išmaišome 1-2 žingsnių produktus, bei sudedame tirpintą sviestą.
  4. Tada sudedame iki standžių putų išplaktus baltymus. Atsargiai išmaišome.
  5. Uždengiame tešlos puodą maistine plėvele (folija) ir padedame šiltai, kol tešla pakils (pasinaudojau nerealiai laiką taupančia gudrybe - įdėjau į 75-50 laipsnių karštumo orkaitę ir tešla iškilo per 15min, nereikėjo 1,5h dūsauti prie rankšluosčiais apmūturiuoto bliūdo prie radiatoriaus)
  6. Iškilusią tešlą kabinam samčiu ir kepam. O po to valgom ir džiaugėmės:) ir vėl kepame!

2 komentarai:

  1. Koks idomus receptas! Rytoj ateina burys sveciu blynu pusryciams ir as dabar zinau, kuom juos vaisinsiu :o)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurate, butinai parasyk ar pavyko:) Rekomenduoju naudoti tamsu alu ir tamsu cukru, labai pikantiska prieskoni suteikia!

    AtsakytiPanaikinti