Baklažanų ir avinžirnių salotos su citrininiu medaus padažu

Šio savaitgalio atradimas - nepaprastai skanios Marokietiškos salotos. Ir klausimas tau, lankytojau - kur ant Marijos žemės rasti konservuotų avinžirnių? Nes su šio gėrio paros mirkymu ir valandos virimu, baisiai daug užtrunkama:)


Salotoms prireiks:
  • 1 baklažano
  • 100g avinžirnių (konservuotų arba virtų)
  • raudonojo svogūno, smulkiai sukapoto
  • šviežios kalendros (kurios neturėjau)
  • padažui: 1a.š skysto medaus, 0,5 citrinos sulčių, 1a.š maltos paprikos, 1a.š sausoje keptuvėje pakeptų ir sumaltų kmynų, druskos, pipirų, alyvų aliejaus
  1. Baklažaną supjaustom storomis reikėmis, patepam aliejumi ir apkepame grilio keptuvėje, kol suminkštės. Iškepusias riekes supjaustom ketvirčiais.
  2. Sumaišome visus padažo ingridientus.
  3. Į lėkštę dedame baklažanus, avinžirnius, apibarstom kapotais svogūnais ir kalendromis ir užpilame padažu. Viska išmaišom ir džiaugiamės:)

6 komentarai:

  1. mmm..skanu.
    o konservuotus avinzirnius ka tik atradau tiesiog maximos prekybos centre.as taipogi visad virdavau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš juos jau senokai perku rimi. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oho, reiskia as tiesiog ju nematau. Bandysiu ieskoti, dekui!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Blog'uose klesti avinžirnių manija ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Konservuotų avinžirnių yra ir Maximose, ir Rimi, ir Iki :) Tik didesniuose centruose, ne tose mažesnėse parduotuvėse. Mačiau šiandien Mindaugo Maximoje :) juodas popierėlis su mergina. Cecci :)
    Didesnė problema yra su kalendromis. Tų dviejų ištysusių šakelių vazonėlyje liežuvis neapsiverčia pavadinti kalendromis :(

    AtsakytiPanaikinti
  6. Elzbieta, del kalendru visiskas liudesys, pilnai su tavim sutinku. Laukiu nesulaukiu siltojo sezono, kai rukola ir kalendros bus normaliais kiekiais ir kainomis:) Ieskosiu avinzirniu su merginomis atidziau:)

    AtsakytiPanaikinti