Salotoms prireiks:
- 1 baklažano
- 100g avinžirnių (konservuotų arba virtų)
- raudonojo svogūno, smulkiai sukapoto
- šviežios kalendros (kurios neturėjau)
- padažui: 1a.š skysto medaus, 0,5 citrinos sulčių, 1a.š maltos paprikos, 1a.š sausoje keptuvėje pakeptų ir sumaltų kmynų, druskos, pipirų, alyvų aliejaus
- Baklažaną supjaustom storomis reikėmis, patepam aliejumi ir apkepame grilio keptuvėje, kol suminkštės. Iškepusias riekes supjaustom ketvirčiais.
- Sumaišome visus padažo ingridientus.
- Į lėkštę dedame baklažanus, avinžirnius, apibarstom kapotais svogūnais ir kalendromis ir užpilame padažu. Viska išmaišom ir džiaugiamės:)
mmm..skanu.
AtsakytiPanaikintio konservuotus avinzirnius ka tik atradau tiesiog maximos prekybos centre.as taipogi visad virdavau.
Aš juos jau senokai perku rimi. ;)
AtsakytiPanaikintiOho, reiskia as tiesiog ju nematau. Bandysiu ieskoti, dekui!
AtsakytiPanaikintiBlog'uose klesti avinžirnių manija ;)
AtsakytiPanaikintiKonservuotų avinžirnių yra ir Maximose, ir Rimi, ir Iki :) Tik didesniuose centruose, ne tose mažesnėse parduotuvėse. Mačiau šiandien Mindaugo Maximoje :) juodas popierėlis su mergina. Cecci :)
AtsakytiPanaikintiDidesnė problema yra su kalendromis. Tų dviejų ištysusių šakelių vazonėlyje liežuvis neapsiverčia pavadinti kalendromis :(
Elzbieta, del kalendru visiskas liudesys, pilnai su tavim sutinku. Laukiu nesulaukiu siltojo sezono, kai rukola ir kalendros bus normaliais kiekiais ir kainomis:) Ieskosiu avinzirniu su merginomis atidziau:)
AtsakytiPanaikinti