Karameliniai plikyti sausainiai

Mūsų namuose mėsos galima rasti gal 3kartus per metus... bet užtat, prisiekiu, nėra tokios dienos, kada nerastumėte sausainių:) Mano žmogaus vakarienė atrodo taip - didelė stiklinė šalto pieno ir didelis dubuo sausainių. Taigi sakiau, kai tik turėsiu kur kepti - savaitgaliais namai kvepės pyragais ir sausainiais.
Benaršydama po internetą, užtaikiau už jaukaus svetainės skananaus! įrašo, kur aprašyta situacija buvo labai labai artima mūsų namams. Taigi, ir aš nusprendžiau nudžiuginti savo žmogų - plikytais sausainiukais.


Sausainiai išėjo fantastiški! Traškūs iš viršaus, minkštučiai iš vidaus - jei ne formavimo košmaras su kondidetiniu maišeliu - gaminčiau kasdien:)



2 skardoms sausainių reikės:
  • 170g miltų
  • 75g sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 130g muscovada cukraus (rudojo cukraus)
  • 350ml pieno
  1. Į kaitinimui skirtą puodą supilame pieną, sudedame sviestą ir nuolat maišydami užverdame.
  2. Nukeliame puodą nuo ugnies, greitai suberiame miltus ir viską gerai išmaišome (tešla gan tiršta, nėra taip paprasta).
  3. Tada suberiame cukrų, gerai išmaišome, leidžiame tešlai šiek tiek pravėsti ir sudedame kiaušinius. Čia pravers mikseris tirštai tešlai - juo gerai viską išplakame.
  4.  Iki šiol buvo viskas labai paprasta ir žaibiška. Eilė sausainių formavimui - su konditeriniu maišeliu spaudžiam sausainiukus ant skardos, išklotu kepimo popieriumi ir pateptu aliejumi. Merginos, gal galite pasidalinti savo patirčiumi kaip dirbti su konditeriniu maišeliu, nes manuoju atveju buvo visiškas košmaras. Aš iki ausų (nemeluoju) buvau paskendusi tešloje! Baisu! Žiauriai neestetiškas procesas. Kita kartą tikriausiai numosiu ranka į sausainių išvaizdumą ir kabinsiu tešlą su šaukšteliu.
  5. Kepame 205C karštumo orkaitėje 15 min, kol sausainiai gražiai apskrus. Labai skanu!

7 komentarai:

  1. Dabar prasidės pyragų, sausainių ir kitų kepinių kepimo era "dangiškuose migdoluose". Fain :)

    Labai labai labai gardžiai atrodo. Labai saldūs?

    P.S. o žvakidės žiūrau lygiai kaip mano :) Man trijų reikėjo, tačiau tik 2 likę tebuvo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egle, na taip, dabar bus kepinių vajus, kol atsidžiaugsiu. Pati žinai, kiek suprantu, tą patį išgyvenai:)

    Saldūs, jei aš būčiau didžioji valgytoja, cukraus sau dėčiausi mažiau. Nors muscovada malonų prieskonį priduoda, bet jei naudoti tiesiog švisų rudą cukrų - manau saldumo būtų pats tas (ar man taip atrodo, ar jis mažiau saldus nei baltas).

    Sakai, žvakidės kaip tavo? Mmmm, matai, o aš jas ir Bruxelles prieš šimtą metų vežiausi...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš tik biškiuką pyragų pakepiau, nelabai mėgėjai mes saldumynų. Bet jau dairausi kepinių kalėdoms, o plikyti sausainiai - man skaniausi, ko gero, iš vaikystės. be kremo, be nieko. Tiesiog. Apskrudę tokie.. mmm.. :) mama pamenu tarybinėj 'krautuvėj' tokius skanius pirkdavo. Pasaka.

    Jo, manau kaip mano pažiūrėk čia, tik nelabai gerai matosi, bet esu įsitikinusi, kad lygiai tokios pat :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egle, principas toks, bet visgi žvakidės 6iek tiek kitokios !:)
    Labai lauksiu tavo Kalėdinių atradimų:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai gražūs :) o kas formavimui negerai? Mano švirkštas irgi senovinis, toks plastmasinis, sunkus, bet kažkaip smagiai su juo raitosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. aš irgi, naujo įrašo pranešimo sulaukusi, galvojau - tai jau bus koks pyragas sausainė kitas orkaitės gėris. ir - žiūrėk tu man! - neprašioviau .)

    mano namuose plikytinius mėgsta labai. labai labai. sakiau, kad labai? melavau. beprotiškai.
    kepčiau kasdien, kaip kad tu sakai, bet.. matai, kepu iš kokių 5 kiaušinių, o jie dar neatvėsę būna sulapnoti. tai džiaugsmas! o po to klapsi akytėm, wasn't me. .)
    plikyti labai 'lengvai lenda', kad jau tokie neriebūs visiškai, nesaldūs, ir burnos smėliuku neapvelia. mmmm. )

    AtsakytiPanaikinti
  7. Indre, kaip čia gudriai tu - su švirkštu juos formuoji, nes aš bandžiau su beformiu konditeriniu maišeliu - tai į jį nei tešlos neina sukrėsti, ir viskas pro abu galus drema, siaubas tiesiog;) Reikės ir man švikršto ieškoti.

    Rusvaplauke, na vat tikrai tie plikyti sausainėliai turi nerealios magijos - nusipirkti jų sudėtinga, dažniausiai kažkokie bjaurūs, miltingi būna. O tavo plikytainių kokios proporcijos? Pasidalinsi savo receptu?:)

    AtsakytiPanaikinti