Bemąstydama, ką čia su tuo laiminkiu nuveikti, pasirinkau itališką variantą - moliūgai su miško grybais kvepiantys čiobreliais ir mairūnais.
Reikės:
- 200g apvirtų grybų laimikio
- 300g moliūgo pjaustyto kubeliais
- 1no smulkinto pomidoro
- 1no smulkinto svogūno
- kelių smulkintų česnako skiltelių
- 1a.š garstyčių grūdelių (nebūtinai)
- 2v.š kapotų šviežių petražolių
- sauja šviežio kapoto mairūno
- šviežio smulkinto čiobrelio
- sviesto, druskos, pipirų
- Įkaitintame svieste pakepame garstyčių grūdelius, kol pradės pokšėti. Sudedame svogūną ir kepame kol suminkštėja.
- Tuomet sudedam česnaką, petražoles (taip, taip - keptos petražolės - nuostabus dalykas, suteikia švelnų riešutų skonį) pamaišome ir minutę dar pakepame.
- Tada atkeliauja moliūgas, pomidoras, kuriuos kepame dar 5 minutes, kol moliūgas suminkštės.
- Pabaigoje suverčiame grybus, čiobrelius, pagardinam druska ir pipirais ir dar pakepame 5-10min, kol grybai-daržovės pasidalins savo aromatais. Skanaus!
Svieziu grybu troskinys - pats geriausias dalykas ever! :))
AtsakytiPanaikintiO su erkem atsargiai.. stebek organizma ir jei kas neaisku - pulk pas gydytojus.
Garbane, as su laimu jau draugavau, tad laukiu ir vel jo isvecius...:(
AtsakytiPanaikintiSparnuoti, žiūriu ne toks jau retas tas laimas - aš irgi jį turėjau, ir dar labai meilų - net po trijų ar keturių antibiotikų kursų nenorėjo paleist manęs. matyt, jauki. laikyykis - tikiuosi, aplenkė tave.
AtsakytiPanaikinti(noriu grybų!)
Rusvalplauke, oi, matyt jis tave buvo gerai isimylejes... neitiketina, kaip ilgai buvo isikibes:( Na, as irgi ,d abar laukiu jo meiles priepuolio.. o jau tu antibijotiku bjaurumas...uch
AtsakytiPanaikintidėkuidie, praėjo.
AtsakytiPanaikintibeje, jei neseniai su juo draugavai - tai apie metus, gal kiek ilgiau imunitetas išlieka, bent gydytoja taip sakė. laikau špygas, kad nepriliptų prie tavęs.
vienas pozityvus dalykas nuo jo tik man pasiliko: ėmiau nebealpti, kai kraują ima. įpratau per tuos metus .)