Marokietiški baklažanų ir bulvių blynukai su kalendromis


Kai baklažanas "užsistovi" šaldytuve, puikus būdas jį sunaudoti šiems blynukams, kuriems pikantiškumo suteikia šviežios kalendros, rūkyta paprika ir malti kuminai.

Reikės:
  • 600g baklažanų (2 dideli)
  • 300g bulvių su lupenomis (2-3vnt)
  • kiaušinio baltymas
  • 4 skiltelės NELUPTO česnako
  • didelis labai smulkiai kapotas svogūnas
  • 1 a.š rūkytos paprikos miltelių (arba tiesiog paprastos)
  • 0,5 a.š maltų kuminų
  • 4v.š kapotų šviežių kalendrų (labai rekomenduoju)
  • druskos
  1. Neluptas česnako skilteles ir baklažanus verdame vandenyje apie 10 min kol baklažanas suminkštėja.
  2. Nulupame išvirtų baklažanų odelę (nebūtina), susmulkiname ir su šakute pertriname kartu kartu su išvirtais, nuluptais česnakais.
  3. Kitame puode išverdame bulves su lupenomis. Leidžiame atvėsti, nulupame ir sutarkuojame.
  4. Baklažano masę sumaišome su smulkintais svogūnais, kalendromis, rūkyta paprika, kuminais, pagardinam druska. Sudedame tarkuotas virtas bulves ir viską gerai išmaišome.
  5. Atskirai išplakame kiaušinio baltymą ir atsargiai įmaišome į virtų daržovių masę.
  6. Kad būtų lengviau formuoti blynukus, dedame į šaldytuva pastovėti 10 min.
  7. Patepame rankas aliejumi ir formuojame blynukus.
  8. Jei norime blynukų traškia plutele ir minkštu vidumi - kepame įkaitintame aliejuje. Kitas variantas kepti grilio keptuvėje po 5 min kiekvieną pusę, kol blynukai paruduoja. Galima patiekti su jogurtu, arba salotomis.

9 komentarai:

  1. OOOO, baklažanai.... baklažanai... Kokie superiniai blyneliai! O prieskonių rinkinys! Vienareikšmiškai mano maistas, tik nepyk, šiek tiek pakankinsiu receptą :))))) truputį kitaip kepsiu - orkaitėje :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Elžbieta, jei turėčiau orkaitę ir aš taip daryčiau! Ir tik taip!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sutinku, puikus receptas, bet baklazanas vandeni virtas kazi ar kokio skonio betures ir patizes gerokai bus. Grusciau baklazana orkaiten.

    M

    AtsakytiPanaikinti
  4. Monika, aš irgi stebiuosi, kad tiek mano marokietiškių receptų knygose, tiek ir turkiškuose receptuose - dažnai randu būtent tokį baklažanų apdorojimą - jie juos verda vandenyje. Galvoju, gal tai yra "ekonomiškiau", nei kaitinti orkaitę 45min, ir odelė l lengvai nusilupa...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oho, baklažanų blyneliai - kaip neįprasta! Aš jau seniai žinojau, kad tu geniali konceptualių receptų atradėja, eilinį kartą tuo įsitikinau! :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nūūū. Negirdėjau niekad apie verdamus baklažanus, bet idėja tai superinė. Kaip gerai kaip gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai originalus blineliai, siek tiek primena pagerintus aloo tikkis! Jau kirba idejos... :o)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Vilmuk, čia vietoje bulvinių blynų:)

    Egle, virti baklažanai puiki alternatyva trintų baklažanų patiekalams, kai neturi orkaitės, o reikia minkštos "mėsytės". Tik išvirus, aš pakabinu į sietą nusivarvėti, kad nebūtų vandeningi.

    Jūrate, labai lauksiu tavo pagerintų aloo!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nesijuokit labai garsiai, bet prisedau prie kompo ir galvoju, reikia nueiti naujaji Migles recepta apziureti ir tik atsidarius blog'a susivokiau, kad sapnavau! :o) Deja, nepamenu kas ten buvo, bet kazkas labai idomaus... Dar taip nebuvo :o)

    AtsakytiPanaikinti