Varškėtukai su kriaušėmis ir peletrūnais

Turbūt kokius metus laukiau, kad prisiruošiu kepti šiuos varškėtukus, nes šią recepto idėją eksploatavau kitaip - labai dažnai pusryčiams valgydavau tiesiog varškę su peletrūnais, medumi, cinamonu ir kriaušėmis (l.rekomenduoju!). Bet pagaliau atėjo laikas ir keptiems savaitgalio varškėčiams:)

Reikės:
  • 200g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų miltų (gali prireikti daugiau, jei kriaušė labai sultinga)
  • 2 šaukštų natūralaus jogurto
  • kriaušės
  • 1a.š cinamono
  • 0,5 a.š kardamono (nebūtinai)
  • saujos smulkintų šviežių peletrūno lapelių (nukoviau Kalvarijų turguje)
  • 1v.š rudojo cukraus (naudojau muscovada)
  • žiupsnelis druskos
  1. Kiaušinius sumaišyti su varške, cukrumi, jogurtu, smulkintais peletrūnais, cinamonu ir kardamonu. Įberti žiupsnelį druskos.
  2. Į varškės masę sudėti miltus ir dar kartą gerai išmaišyti.
  3. Patepti keptuvę aliejumi ir ant nedidelės ugnies kepti varškėtukus kol gražiai paruduos! Skanaus!

5 komentarai:

  1. Sparnuoti, varškėtukai yra toooks gėris! Kaip aš noriu tavųjų - tokių neįprastų ir, jaučiu, žiauriai skanių. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, būtinai išmėginsim:)) Ir dar ką nors prifantazuosim!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Varškėtukus su saulėje džiovintais pomidorais ir bazilikų padažu. :) Ką tik į galvą tokia mintis šovė. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vilma, kazkokia labai gera mintis.. as dar spinatu ideciau nuo saves:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Špinatais varškės nesugadinsi niekada... :)

    AtsakytiPanaikinti