Persiškos keptų paprikų ir baklažanų salotos su granatais, kedrais ir mėtomis


Ačiū Vilmai, kuri mane nusitempė mane parduotuvėje prie lentynos ir pasakė - Migle, turi nusipirkti granatų sirupo! Ir tikrai - puikus atradimas, negaliu atsidžiaugti, labai tinka įvairioms salotoms ir daržovių patiekalams.
Tad šį kartą Persiškos keptų daržovių salotos ( gali būti vien vien saldžiosios paprikos arba vien baklažanai) su puikiu saldžiai-rūgščiu granatų padažu, kuriam lengvumo suteikia mėtų gaidelė. Gaila, kad neturtėjau šviežio granato vaisiaus, kuris čia būtų labai tikęs.. teks sulaukti sezono:)

Reikės:
  • 1-2jų saldžiųjų paprikų
  • 1no baklažano
  • 2v.š paskrudintų kedro riešutų
  • saujos šviežių granato sėklų (verčiausi be jų)
  • 2v.š granatų sirupo (to rūgštesniojo varianto skirto labiau daržovių patiekalams, o ne gėrimams gardinti)
  • 2v.š citrinos sulčių
  • 1v.š alyvuogių aliejaus
  • saujos šviežių kapotų mėtų (naudojau džiovintas)
  1. Paprikas ir baklažanus supjaustome riekutėmis, patepame alyvuogių aliejumi ir apkepame grilyje (grilio keptuvėje arba orkaitėje) kol gražiai paruduos. Pabarstom druska ir pipirais pagal skonį.
  2. Suplakame padažą - granatų sirupą, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Jei naudojam džiovintas mėtas, jas irgi sudedam į padažą, kad nuo drėgmės "atsivertų" skonis.
  3. Į lėkštę dedame baklažanų ir paprikų griežinėlius, užpilame padažu, pabarstome šviežiomis mėtomis, kedro riešutais ir granato vaisiaus sėklomis. Skanaus!

3 komentarai:

  1. Mmmmm mmmm mmmm! Kaip tik svarsciau, ka cia galeciau sukramtyti, atidariau tavo blog'a ir nualpau tiesiai ant klaviaturos toki paveiksleli pamaciusi!!! :o)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai prajuokino Jūratės komentaras. :D Net pamiršau ką norėjau pasakyti... Bet žinau, kad kažką gero! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jurate, prasom, prasom, kramtykit, tik ne klaviatura, o baklazanus, prasom:)

    AtsakytiPanaikinti