Reikės:
- 200g varškės
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų miltų (gali prireikti daugiau, jei kriaušė labai sultinga)
- 2 šaukštų natūralaus jogurto
- kriaušės
- 1a.š cinamono
- 0,5 a.š kardamono (nebūtinai)
- saujos smulkintų šviežių peletrūno lapelių (nukoviau Kalvarijų turguje)
- 1v.š rudojo cukraus (naudojau muscovada)
- žiupsnelis druskos
- Kiaušinius sumaišyti su varške, cukrumi, jogurtu, smulkintais peletrūnais, cinamonu ir kardamonu. Įberti žiupsnelį druskos.
- Į varškės masę sudėti miltus ir dar kartą gerai išmaišyti.
- Patepti keptuvę aliejumi ir ant nedidelės ugnies kepti varškėtukus kol gražiai paruduos! Skanaus!
Sparnuoti, varškėtukai yra toooks gėris! Kaip aš noriu tavųjų - tokių neįprastų ir, jaučiu, žiauriai skanių. ;)
AtsakytiPanaikintiVilma, būtinai išmėginsim:)) Ir dar ką nors prifantazuosim!
AtsakytiPanaikintiVarškėtukus su saulėje džiovintais pomidorais ir bazilikų padažu. :) Ką tik į galvą tokia mintis šovė. :)
AtsakytiPanaikintiVilma, kazkokia labai gera mintis.. as dar spinatu ideciau nuo saves:)
AtsakytiPanaikintiŠpinatais varškės nesugadinsi niekada... :)
AtsakytiPanaikinti