Toliau ieškau netradicinių būdų šparaginėms pupelėms paruošti (svieste su džiūvesėliais apkeptos pupelės - nebeįdomu), ir šiam kartui pasirinkau puikų, mano mylimos indiškos virtuvės, variantą.
Reikės:
- 500g nuvalytų šparaginių pupelių (kuo jaunesnės tuo skaniau)
- žiedynėliais pjaustyto svogūno
- 10-12 kario lapelių
- 1-2 ankščių džiovintos aitriosios paprikos
- 1 a.š juodų garstyčių sėklų
- 1a.š urad dhal pupelių (pupelės panašios į juoduosius lęšius, kurios Pietų Indijos virtuvėje naudojamos ir kaip prieskonis, riešutiniam skoniui išgauti - aš deja neturėjau, tad nedėjau)
- 1a.š ciberžolės
- 2v.š šviežio kokoso drožlių (arba džiovintas užplikyti karštu vandeniu ir leisti išbrinkti 15min)
- druskos
- 100ml vandens
- Ant vidutinio karštumo ugnies įkaitiname aliejų, į jį suberiame juodųjų garstyčių grūdelius ir pakepame, kol grūdeliai pradės spragsėti.
- Tada sudedame laimo lapelius, aitriąsias paprikas, urad dhal pupeles ir maišant pakepame 3min, kol pupelės patamsės.
- Į keptuvę sudedam svogūną ir kepame apie 5min kol svogūnas suminkštės.
- Suberiam ciberžolę ir pakaitinam 1-2min.
- Tada į keptuvę suberiam šparagines pupeles, supilame vanenį, pagardinam druska, uždengiame dangčiu ir kartais pamaišydami troškiname 5-10 min (pupelės turi išlikti traškios).
- Patiekiame pabarstę kokoso drožlėmis. Ska-nu-mė-lis!
Kokie dailūs pasikeitimai "Dangiškuose migdoluose" :) Gražu.
AtsakytiPanaikintiO mes pupeles vakar su džiūvėsėliais kepėm. Nors man skaniausia su sezamų sėklom. Must give it a try ir su kokosais, skamba viliojančiai, tik įtariu, kad aš jas viena ir valgysiu :) Ir niekam neduosiu :D
eh, na kaip aš džiaugiuos tavo blogu, žinok. Puikūs receptai, gražus dizainas - super super. Nuostabu!
AtsakytiPanaikintiIr šitas receptas - puikus :) sužavėta.
Egle, man su džiūvesėliais irgi labai skanu, šventa klasika, niekas jos negali nuneigti:) Bet verta ir su kokosu išbandyt, niekad nežinai, kokie nauji patyriai-pomėgiai atsivers.
AtsakytiPanaikintiRūtuliuk, labai tau ačiū, tu visuomet gerą žodį man atsiunti!