Kalakutienos curry su bananais ir kokosų pienu

Atskrido paukštis į mano virtuvę! Labai puikus, greitai paruošiamas, aromatingas ir netikėtas kalakutienos curry su bananais. Net mano žmogus apsilaižė:)

Reikės:
  • 500g kalakučiukų krūtinėlių (arba viščiukų)
  • 1 banano
  • kapoto svogūno
  • 2-3 skiltelių kapoto česnako
  • 1 skardinės kokoso pieno (galima per pusę maišyti su natūraliu jogurtu, tik jogurtą sudėti 7tame etape, kartu su kalakutiena)
  • cinamono lazdelės (nebūtinai)
  • žvaigždinio anyžiaus (nebūtinai)
  • 0,5a.š muskato riešuto (nebūtinai)
  • 1-2 a.š kario prieskonių
  • 1a.š aitriosios paprikos (nebūtinai)
  • 0,5 vištienos sultinio kubelio
  • kitų mėgiamų indiškų prieskonių (aš naudojau garam masala)
  • saujos kapotų šviežių žolelių (kalendros, petražolės...)
  • natūralaus jogurto
  • citrinos sulčių
  1. Šis žingsnis nebūtinas, bet jei norime, kad mėsa būtų sultingesnė - krūtinėles pamerkiame šaltame vandenyje su druska ir paliekame pastovėti šaldytuve pora valandų.
  2. Krūtinėles supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais, dedame į didelę keptuvę ir įpilame šiek tiek verdančio vandens. Karts nuo karto pamaišydami ant nedidelės ugnies pakaitinam 10 min, stebėdami, kad vanduo visai neišgaruotų. Tokį baltos paukštienos "paruoštuką" dažnai naudoja kinų virtuvėje - tokią mėsą galima pasiruošti dieną iš anksto, o po išsitraukti iš šaldytuvo ir naudoti norimam patiekalui.
  3. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudedame cinamono lazdelę, aitriąsias apaprikas ir apkepame 1-2 min.
  4. Tuomet suberiam svogūnus, česnakus, pakepame kol sumikštės.
  5. Į keptuvę beriam kario miltelius, šiek tiek karšto vandens ir dar pakaitinam 3 min. Jei padažas per tirštas, įpilame dar šiek tiek vandens.
  6. Suberiame likusius mėgiamus prieskonius - sultinio kubelį, muskato riešutus, žvaigždinį anyžių ir supilame kokoso pieną. Ant nedidelės ugnies kaitiname 10 min.
  7. Tada sudedame apvirtus kalakutienos galbalėlius (jei naudojome mažiau kokosų pieno, tai laikas sudėti ir natūralų jogurtą), pjaustytą bananą ir viską troškiname dar 10-15 minučių kartas nuo karto pamaišydami. jei padažas per daug sutirštėja - įpilame šiek tiek vandens.
  8. Patiekiame su šviežiomis žolelėmis, jogurtu, citrinos sultimis. Tinka prie ryžių, kuskuso ar bulvyčių. Tikrai labai skanu!

4 komentarai:

  1. Žinai Gustavą iš "Gustavo enciklopedijos"? Tai aš ką tik taip nugriuvau, kaip jis nugriūna savo virtuvėlėje... :D
    Esu dariusi kažką su vištiena ir bananais. Tai buvo labai seniai, bet, pamenu, patiko. Neabejoju, kad ir šis variantas puikus. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. jesus..kokia kančia prieš miegą skaityt tokius PASAKIŠKUS receptus :)) neįmanomai skaniai atrodo. Tikrai reikės pabandyt. Mano mylimiausi produktai!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilma, kai tu man neseniai paminejai,kad gaminai kalakutiena su moliugais ir kokosu pienu, tai as tos idejos ikvepta ir pradejau ieškoti "kažko panašaus":)

    Rūtuliuk, su vaisiais gali eksperimentuoti - ir bananai, ir ananasai ri mangai manau čia kuo puikiausiai tiktų!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Keraloje tokie "kariai" gaminami su neprinokusiais bananais. Pagalvojau, kad gal butu idomu pabandyti =) Tiesa pasakius, tada jie labiau primena darzove, nei vaisiu, karta svarsciau, ar tai ne bulve :o)

    AtsakytiPanaikinti