Reikės:
- rudeninių daržovių: aš rinkausi moliūgą, morkas ir šparagines pupeles (taip pat tinka cukinijos, bulvės ir t.t)
- pusžiedžiais pjaustyto svogūno
- žalio čili pipiriuko išvalytom sėklytėm (aš naudojau mirkytą jogurte)
- 2a.š juodųjų garstyčių grūdelių
- 8-10 kario lapelių
- 2a.š aguonų
- 200ml kokosų pieno
- 0,5 citrinos sulčių (1mą kartą namie neturėjau citrinos, tai naudojau 1a.š tamarindų pastos, praskiestos su trupučiu vandens - labai tiko)
- 150ml vandens
- druskos
- Daržoves susipjaustom norimo dydžio gabaliukais ir pamerkiame šaltame vanenyje.
- Įkaitiname alyvuogių aliejų ir jame 3-5min apkepame svogūną kol suminkštės.
- Tada įdedame čili ankštį, kario lapelius, garstyčių grūdelius ir maišydam pakepame i 1-2 min.
- Nusausiname daržoves ir dedam į keptuvę. Supilam kokosų pieną, vandenį ir citrinos sultis, suberiam aguonas, pagardinam druska ir išmaišom.
- Kai skystis užverda, sumažiname ugnį ir troškiname 8-15min, kol daržovės suminkštės iki mėgiamo traškumo. Kvapnus, sušildantis patiekalas, labai tinkantis praskaidrinti rudenėjantiems vakarams.
MMmm.. kokosai visame kame yra stebuklas ir gėris. Žinai, aš kūnui ir plaukams net naudoju nerafinuotą kokosų alieju iš "Aromaa Mirabilia" kvapų namų... Fantastiškas kvapas.
AtsakytiPanaikintiEgle, o as kokosu alieju irgi naudoju kunui - ypac pedoms:) Galvojau naudoti maistui, bet prisiskaiciau, kad kazkaip nelabai "sveikas" produktas, tai kunui pats tas! Ji galima net ir plaukams naudoti (bet tik sviesiems, nes truputi blukina)!
AtsakytiPanaikinti