Rudeninių daržovių troškinys kokosų piene su aguonomis

Pagaliau ir aš atradau kokosų pieną:) Tad, mano improvizuotoje virtuvėlėje vakarais pakvimpa švelniu jo aromatu. Vėl indiškos virtuvės "šedevriukas" - troškintos daržovės su aguonomis, kuriame nuostabiai dera kokosų pieno saldumas su šiek tiek čili aitrumos.

Reikės:
  • rudeninių daržovių: aš rinkausi moliūgą, morkas ir šparagines pupeles (taip pat tinka cukinijos, bulvės ir t.t)
  • pusžiedžiais pjaustyto svogūno
  • žalio čili pipiriuko išvalytom sėklytėm (aš naudojau mirkytą jogurte)
  • 2a.š juodųjų garstyčių grūdelių
  • 8-10 kario lapelių
  • 2a.š aguonų
  • 200ml kokosų pieno
  • 0,5 citrinos sulčių (1mą kartą namie neturėjau citrinos, tai naudojau 1a.š tamarindų pastos, praskiestos su trupučiu vandens - labai tiko)
  • 150ml vandens
  • druskos
  1. Daržoves susipjaustom norimo dydžio gabaliukais ir pamerkiame šaltame vanenyje.
  2. Įkaitiname alyvuogių aliejų ir jame 3-5min apkepame svogūną kol suminkštės.
  3. Tada įdedame čili ankštį, kario lapelius, garstyčių grūdelius ir maišydam pakepame i 1-2 min.
  4. Nusausiname daržoves ir dedam į keptuvę. Supilam kokosų pieną, vandenį ir citrinos sultis, suberiam aguonas, pagardinam druska ir išmaišom.
  5. Kai skystis užverda, sumažiname ugnį ir troškiname 8-15min, kol daržovės suminkštės iki mėgiamo traškumo. Kvapnus, sušildantis patiekalas, labai tinkantis praskaidrinti rudenėjantiems vakarams.

2 komentarai:

  1. MMmm.. kokosai visame kame yra stebuklas ir gėris. Žinai, aš kūnui ir plaukams net naudoju nerafinuotą kokosų alieju iš "Aromaa Mirabilia" kvapų namų... Fantastiškas kvapas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egle, o as kokosu alieju irgi naudoju kunui - ypac pedoms:) Galvojau naudoti maistui, bet prisiskaiciau, kad kazkaip nelabai "sveikas" produktas, tai kunui pats tas! Ji galima net ir plaukams naudoti (bet tik sviesiems, nes truputi blukina)!

    AtsakytiPanaikinti