Moliuskai vyno padaže su čiobreliais ir atostogos Belgijos kaime

Taigi, taigi, ilsiuosi kojas ištiesusi Ardėnuose, Belgijoje, ant upės kranto vardu Mūza, tokiame dailiame kalnų kurorte Dinant, kur šlovinamas džiazas, geras maistas ir sustojęs laikas. Kiauras dienas gali sau sėdėti balkone ir iš viršaus stebėti gyvenimą upėje. Čia su savo upių kateriais (it kokiais kemperiais) sustoja daugybė pagyvenusių porelių, kur su savim upe tempiasi visą gyvenimą - dviračius, barbekiu, šunis, žydinčių gėlių vazonus ir net kai kurie plastmasines antis (nors čia milijonas gyvų aplinkui plaukioja). Belieka tik pavydėti jiems, vakarais kvepia jūros gėrybėmis, skambčioje vyno taurės, juokas ir ore kabo totalus RELAXAS.
O mes, savo balkone, gyvename ne ką prasčiau, taip pat lepinamės jūros gėrybėmis (nenervuosiu apie juokingas jų kainas supermarketuose), tad aš su jumis dalinuosi paprastučiu, tik kelias minutes užtrunsiančiu moliuskų receptu.

Reikės:
  • 1kg moliuskų (mulles)
  • 1morkos
  • 1saliero stiebo
  • 5 skiltelių kapoto česnako
  • 1 svogūno
  • saujos kapotų šviežių petražolių
  • šviežių čiobrelių
  • 2v.š sviesto
  • 1/4 balto vyno
  1. Moliuskus nuplauname ir išmetame kriaukles, kurios jau prasivėrusios.
  2. Dideliame puode, ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą, suberiame česnakus, petražoles, svogūnus, pjaustytas morkas ir salierus. Patroškiname 5 min.
  3. Tada suberiame moliuskus ir pamaišydami juos troškiname, kol geldelės pradeda atsidarinėti. Tas, geldeles, kurios nesiteikė atsiverti - išmetame .
  4. Supilame baltą vyną, sudedame čiobrelius ir dar viską patroškinam apie 5 minutes. Čia moliuskus valgo su gruzintom bulvytėm, o man patinka su salotomis arba bagette. Valgant šakučių visiškai nereikia, užtenka pirmą geldelę išvalgyti, o tada su tuščia geldele, it su lazdelėmis krapštyti lauk į burną skaniausius pasaulyje moliuskus:)

6 komentarai:

  1. Kokia fantastiski vaizdai! Ir dar tie moliuskai.. Na tikras rojus zemej! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Milijono vertos atostogos! kaip dabar norėčiau moliuskų. Nežinau ką atiduočiau :)
    Pavydžiu baltai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sparnuoti, labai labai džiaugiuosi dėl tavųjų atostogų! Įsivaizduoju, koks malonumas tokioje puikioje vietoje matyti tokius puikius vaizdus ir ragauti tokius puikius dalykus. Katinas ir tas visiškai atsipūtęs. :D Mėgaukis ir kaupk įspūdžius... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sparnuoti, linkėjimai iš braškių lysvės :))))) Kaip Tau ten faina :) Pavydžiu, pavydžiu, pavydžiu :) Bet aš ne ragana, tad pavydžiu baltai ir džiaugiuosi dėl Tavo smagiai praleidžiamų atostogų :)
    O katinėlis tai tikras belgas, ar kaip? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveikos, mano mielos merginos, labai labai ačiū už jūsų smagius palinkėjimus! Kiekvienai iš jūsų siunčiu po moliuską, o gal kuriai kokį perlą kriauklelėje pavyks surasti?:)

    AtsakytiPanaikinti