Pikantiški jogurtiniai šaltibarščiai, laikantis indiškų tradicijų.
Reikės:
- 500ml natūralaus jogurto
- nuluptų ir smulkiai supjaustytų agurkų
- smulkiai kapoto pomidoro
- šviežios čili ankšties, išvalytom sėkliukėm ir labai smulkiai sukapotos (pasirinktinai)
- keletos kapoto česnako skiltelių
- gabalėlio smulkintos imbiero šaknies
- 1a.š maltų kmynų
- 0,5a.š paskrudintų kuminų sėkliukų, stambiai sugrustų
- saujos šviežios kalendros
- druskos pagal skonį
- pakeptų moliūgų sėklų (nebūtinai)
- Jogurtą išplakame su maltais kmynais, česnakais, imbierais ir druska.
- Kapotus pomidorus, agurkus ir čili, užpilame jogurtu su prieskoniais ir padedame keletui valandų į šaldytuvą.
- Patiekdami pabarstome skrudintomis kuminų ir moliūgų sėklomis, užbarstome šviežia kalendra. Pikantiško skonio mėgėjams:)
Atrodo labai gaiviai, gražiai ir skaniai! Primena raitą, tik produktų santykis jogurto naudai. ;)
AtsakytiPanaikintiĮžvalgioji, Vilma, raita čia iš principo ir yra:)) Tik kiek skystesnė:) Laukiu labai tavo naujų įrašų:)
AtsakytiPanaikintiKokia spalvota ir kokia graži! Labai apetitiškai atrodo. Kaip man patinka šaltos sriubos...
AtsakytiPanaikintiŠiandien išbandžiau, tik vietoj šviežios kalendros dėjau maltų grūdelių. Tiko :) Ačiū už receptą ;)
AtsakytiPanaikinti