Cinamoniniai-karameliniai skrudinti avinžirniai ir žiediniai kopūstai

Pagaliau išbandžiau orkaitėje skrudintus avinžirnius! Tikrai skanu, o ir eksperimentuoti su mėgiamais prieskoniais galima kiek tik norisi:) Taip pat paskrudinau ir žiedinį kopūstą - labai labai skanu!

Reikės:
  • konservuotų (arba išvirtų) avinžirnių
  • mažais žiedynėliais suskaidyto žiedinio kopūsto
  • cinamono
  • kario
  • aitriųjų pipirų miltelių
  • kmynų
  • druskos
  • alyvuogių aliejaus
  • rudojo cukraus (galima ir be jo)
  1. Avinžirnius nusausinti ( nors rekomenduoju šiek tiek skysčio palikti, kad jie labai neperkeptų).
  2. Dideliame dubenyje sumaišyti avinžirnius ir kalafijoro žiedynėlius su aliejumi, prieskoniais ir ruduoju cukrumi (jei norite karamelizuoto varianto).
  3. Įkaitinam orkaitę iki 200 laipsnių, skardą išklojame kepimo popieriumi ir paskleidžiame avinžirnius bei žiedinius kopūstus (turi būti pakankamai erdvu, kad daržovės nesisluoksniuotų).
  4. Kepame 30-40minučių, daržoves pamaišydami kas 10 min, kad tolygiai apskrustų. Žiediniams kopūstams pakanka 25minučių, o avinžirnius o pusvalandžio reikia ragauti - man labiausiai patiko variantas, kai iš viršaus jie jau buvo traškūs, o viduje vis dar minkšti . Ilgiau pakepus, jie pasidaro sausoki, kaip riešutėliai. Galima patiekti su jogurto ir žolelių padažu ar citrina. Puikiai tinka ir salotoms, o ir gera užkandėlė svečiams, vietoje kokių įprastų čipsų:))) ir sveikuoliška labai:)

4 komentarai:

  1. Žudantis receptas :) Noriu.
    Tiesa, jau turit orkaitę? :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sparnuoti, taip laukiau, taip laukiau naujo recepto ir pagaliau sulaukiau tokio stulbinamo! :) Mmmmm, karamelizuoti žiediniai kopūstai ir avinžirniai... Žinau ką norėčiau valgyti žiūrėdama filmus namuose. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Egle, oi ne, tiesiog atostogaujus pas draugo tevus Preiloje, tai cia, tas "stebuklas" yra, tik va, oras toks grazus, o jura,tokia silta, kad nedaznai pasinaudoju:)

    Vilma, galesim kada mudvi filma ziuredamos irgi "isgalvoti" koki skanu pakramtuka:)

    AtsakytiPanaikinti