Burokėlių "krampliukų" salotos su graikiniais riešutais




Šiai vakarienei mane įkvėpė Vygantas su savo žalumynais. Iki tol, burokėlių "krampliukus" (mano mama ir močiutė taip vadina jaunus burokėlių lapus su stiebeliais), teko ragauti tik sriuboje. Tad, pridėjus šiek tiek savo mėgstamų ingridientų, mėgavausi labai skania žalėsių užkandėle.

Reikės:
  • jaunų burokėlių lapų su stiebeliais
  • keliu skiltelių smulkinto česnako
  • graikinių riešutų
  • 1-2 v.š balzaminio acto
  • alyvuogių aliejaus
  • citrinos
  • druskos, pipirų
  1. Atskiriame burokelių lapus nuo stiebelių. Stiebelius perpjauname per pusę, kad nebūtų tokie ilgi.
  2. Įkaitintame aliejuje, minutę apkepame česnakus, tada sudedame burokėlių stiebelius, viską išmaišome ir patroškiname 5 minutes.
  3. Tada sudedame burokėlių lapus, pakepame minutę (kol lapai sukris), suberiame graikinius riešutus, suiplame balzaminį actą, pagardiname druska ir pipirais, uždengiam dangčiu ir ant vidutinės ugnies patroškiname 2-3 minutes. Patiekdami pagardiname citrinos sultimis.

3 komentarai:

  1. Aš burokėlių "krampliukus" tik sriuboje žinojau (kol recepto neparašei :)). Bet ta sriuba man iki šiol pati skaniausia, nors jau 100 metų nevalgiau, nes daržo gėrybių šaltinėlis kaime išseko...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Krampliukai - gėris. Aš irgi dažnai juos valgau, bet kažkodėl nenufotografavau... Įdomu, kodėl? net nežinau....

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilma, kaimo saltineli reikia kokiam turgelyje susiveikti, va, tada ir mane ismokytum sriuba krampliuku daryti:)

    Elzbieta, o kaip tu valgai tuos krampliukus gamini?:) Baisiai ir man idomu! Prasom nufotografuoti ir pasidalinti:)

    AtsakytiPanaikinti