Šviežių burokėlių salotos su braškėmis, apelsinais ir medumi

Pasirodo, kad švieži burokėliai gali būti valgomi ir žali, o su jais tinka braškės! Skanios ir gaivios salotos.

Reikės:
  • šiemtetinio derliaus burokėlių
  • avokado
  • apelsino
  • braškių
  • 1 v.š. medaus
  • 1a.š garstyčių grūdelių
  • šviežių kapotų mėtų
  • citrinos sulčių
  • 1 v.š alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį
  1. Šviežius burokėlius nulupame ir sutarkuojame.
  2. Padažui skirtame indelyje įkaitiname alyvuogių aliejų ir suberiame garstyčių grudelius. Kaitiname kelias minutes ant vidutinio karštumo viryklės, kol grūdeliai pradės spragsėti. Tada nukeliame nuo ugnies ir įmaišome medų.
  3. Braškes, apelsinus ir avokadus supjaustome skiltelėmis.
  4. Burokėlius sumaišome su aliejaus-garstyčių-medaus mišiniu, avokadus apšlakstome citrinos sultimis.
  5. Į lėkštės dugną klojam apelsino riekutes, tada avokadus, dedame tarkuotus burokėlius, braškes ir pabarstome šviežiomis mėtomis.

7 komentarai:

  1. Oho kokios idomios salotos!!! Originalu, kaip visada tavo blog'e! Nebuciau susapnavusi braskiu su burokeliais valgyti, bet gyveni ir mokais :o) Na kai tik braskiu vel bus, skanausiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jūrate, aš irgi labai nustebau, kad braškės tinka, bet pasirodo dar ir kaip tinka! O bra6k4s pas jus gal 2kartus per metus uždera?:))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš šį savaitgalį irgi šviežius burokėlius bandžiau - jėga :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre, o kaip juos gaminaisi? man švieži burokėliai irgi didelis atradimas:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tiesiog išviriau ir panaudojau salotoms ;) jau matei. Pasinaudojau aptarimu ipilt acto, kad spalva nedingtu, bet manau ji ir nedingo :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Indre, man atrodo Sparnuotis turėjo omenyje ne šių metų derliaus burokėlius, o tai, kad jie nevirti. Aš nevirtų irgi niekada nebandžiau. :)

    Sparnuoti, noriu pasitikslinti - ar dėjai avokadą? Jo lyg ir nesimato nuotraukoje... Turbūt skonis nelabai nukentės, jei jo nedėsiu? Ir kas tie smulkūs balti dalykiukai, įmaišyti į burokėlius, primenantys saulėgrąžas? Jie nepanašūs nė į vieną sudėties komponentą. ;) Aš irgi noriu! :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Vilma, naudojau šių metų derliaus burokėlius, plius šviežius, t.y nevirtus:) O tie balti dalykėliai - tai pakepti garstyčių grūdeliai! Avokado nedėjau, nes neturėjau. Ar išbandei?:)

    AtsakytiPanaikinti