Saldžių bulvių košė su imbieru ir kalendromis


Ne, ne, tai ne morkienė, tai tik oranžinė bulvių košė su imbieru. Receptas kaip 3 kapeikos (rask dabar 3kapeikas, kad gudrus):)
Reikės:
  • 0,5kg saldžių bulvių
  • kelių cm šviežios tarkuotos imbiero šaknies
  • šaukšto sviesto
  • šaukšto alyvuogių aliejaus
  • šviežių kapotų kalendrų
  1. Saldžias bulves nulupam, supjaustom 5 kelias dalis, išverdame ir nsuunkiame.
  2. Keptuvėje ištirpinam sviestą ir jame pakepinam tarkuotą imbierą kol jis suminkštės.
  3. Bulves sutrinam į košę įmaišę alyvuogių aliejų.
  4. Tuomet supilam patroškintus imbierus ir gerai išmaišome. pagardinam šviežiom kalendromis ir skanaus!

4 komentarai:

  1. Man kažkodėl toptelėjo, kad tai būtų labai skanu su keptu panyru. :) Bet ne gabaliukais įmaišyti, o panyrą riekutėmis su prieskoniais pamarinuoti ir apkepti grilio keptuvėje.
    Savaitaglį gaminau panyrą iš 2 L pieno, jau svajojau kaip iš jo pietus visą savaitę gaminsiuos, bet ryte po nakties pastebėjau, kad jo visa apačia, kuri lietėsi su metaliniu sieteliu - pažaliavusi, kaip pelėsiu apėjusi. Negalėjo per naktį supelyti, bet nedrįsau jo naudoti maistui, tad išmečiau. O toks geras gavosi, puikiai pjaustėsi ir pradinė žaliava, t.y. varškė buvo labai skani...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Och, kaip gaila, kad supelijo, net keista, kaip taip greit jis sugebejo? Gal pazaliavo is pavydo, kad bus suvalgytas?:)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. As saldziu bulviu kose visada darau su muskatu. Variantas su kalendra - idomus, jauciu ir skonis radikaliai kitoks..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sparnuoti, aš nesu tikra, kad supelijo, gal nuo sąlyčio su metalu pažaliavo. Net pelėsinio kvapo nebuvo... Ot kvailys, juk tik džiaugtis turėjo, kad jam numatyta garbė keliuose patiekaluose sudalyvauti, o ne pavydėti. :)))

    AtsakytiPanaikinti