Reikės:
- žiedinio kopūsto, suskaidyto žiedynėliais
- kelių smulkintų česnako skiltelių
- smulkinto šviežios imbiero šaknies gabaliuko
- džiovintos aitriosios paprikos ankšties (pasirinktina)
- 0,5 a.š cinamono
- 0,5 a.š kardamono
- 0,5 a.š maltų kmynų
- 0,5 a.š ciberžolės
- 0,5 a.š maltos kalendros
- 0,5 a.š kumino sėkliukių
- 5-8 kariolapelių (arba 1-2 lauro lapų)
- 1,50,5 a.š muscovada cukraus (arba medaus)
- 1-2v.š vandens
- druskos
- aliejaus
- Įkaitintame aliejuje kelias minutes pakepame aitriają papriką, kuminų sėklas ir laimo lapelius.
- Tada sudedam česnaką ir imbierą ir dar pakepam minutėlę.
- Suberiam maltus prieskonius: kalendrą, kmynus, cinamoną, kardamoną, išmaišome ir pakepam 30s.
- Pagaliau į keptuvę suverčiam kalafijorų žiedynėlius, suberiam ciberžolę, išmaišome ir pakepinam apie 7min kol kalafijorai šiek tiek apskrus.
- Įpilame porą šaukštų vandens, sudedam cukrų ir pagardinam druska, sumažinam ugnį ir leidžiame kalafijorams dar šiek tiek pasitroškinti (5-10min). Man vis tiek norėjosi šiek tiek rūgšelės, tai aš pasigardinau šviežios citrinos sultimis. Skanaus!
Aš kaip tik sukau galvą, ką įdomaus nuveikti su žiediniais kopūstais šaldiklyje, nes noriu pribaigti atsargas prieš užkraunant šviežiomis gėrybėmis. Bandysiu! :)
AtsakytiPanaikintiVilma, aš rekomenduoju orkaitėje tau išsikepti tokius kopūsčiukus - truputį juso apvolioti alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, pabarstyti cukrumi ir pakepti 20-30min nuolat pamaišant. Jie tokie tada karamelizuoti ir traškūs gaunasi, skanumėlis:)
AtsakytiPanaikintiAš tai mėgstu ir žalius griaužti ;) Man patinka, kad jie tokie traškūs, bet nekieti :) Ir orkaitėje kepti su kariu patinka, ir troškinti dar. O tokių štai dar nebandžiau.
AtsakytiPanaikinti