Jogurte troškintų baklažanų karis su migdolais

Prisipažinsiu - gal tris kartus perskaičiau šį receptą prieš pradėdama gaminti - įtarimą sukėlė mintis, kad jogurte kažką galima troškinti? Nelabai tai derinosi su mano kukliu išprusimu, kad jogurtas ne tas produktas, kurį būtų galima kaitinti. Pasirodo, o stebukle, galima!

Taigi, naujų pojūčių beiškant - jogurte troškinti baklažanai.

Reikės:
  • 1no baklažano
  • 1no svogūno
  • saujos šviežios kalendros (koteliai ir lapeliai nuskabyti atskirai)
  • 4v.š pakepintų migdolų drožlių + 1v.š pabarstymui
  • 1a.š kario miltelių
  • aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
  • žiupsnelis maltos kalendros
  • 100ml tiršto jogurto (kada bus graikiško tipo jogurto mūsų parduotuvėse?!)
  • puodelis karšto vandens
  • druskos
  1. Supjaustom balkažaną riekutėm, padruskinam, paliekam siete pusvalandžiui nusivarvėti. Nuplaunam ir nusausinam. Jei tingisi, šį etapą galima ir praleisti.
  2. Į plakiklį sudedam kapotą svogūną, supjaustytus kalendros kotelius, kario ir aitriosios paprikos miltelius, pakeptus migdolus, maltą kalendrą, jei reikia - įpilam šiek tiek vandens ir sumalam iki vientisos masės (pagaliau man pravertė Oliverio shaker'is:)).
  3. Baklažanus apkepam keptuvėje iš abiejų pusių (5min), kol gražiai paruduos (aš naudojuosi grilio keptuvę, kurią šiek tiek tik patepu alijumi). Supjaustom stambaus dydžio kąsniais ir atidedame.
  4. Puode su trupučiu aliejaus 3min pakepam svogūnų ir prieskonių piure, kol svogūnai suminkštės (aš matyt per mažai tam skyriau dėmesio, tad vėliau šiek tiek nervavo virtų svogūnų poskonis).
  5. Tuomet į puodą sudedam baklažanus, supilam jogurtą, vandenį, išmaišome ir paliekame pasitroškinti ant sumažintos ugnies, 10-15min, kad baklažanai prisigertų padažo, bet nepervirtų.
  6. Patiekdami pagardinam druska, pabarstom kalendrų lapeliais ir skrudintų migdolų drožlėmis.

11 komentarų:

  1. Baklazanai yra geris. Vertas demesio sitas troskinukas ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žiupsneli, aš visiškai su tavim sutinku, baklažanai (ir visos likusius daržovės) tikrai gėris. Smagiausia, kad yra šitiek būdų juos paruošti!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skanu! Ir atrodo, kad greitai pasigamina. Kad kas taip viena porcija man dabar paduotu, buciau labai dekinga :o)

    Atsiprasau, kad dar neatsakiau i tavo klausimus, brukstelsiu i tavo emaila.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jūrate, neatsiprašinėk, puikiai suprantu kur dabar tavo dėmesys. Jei galėčiau,mielai pasidalinčiau troškiniu:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jau rytdienos priešpiečiai suplanuoti, tik be kalendros, nes nuvyto :(
    O šiandien atradau alpenrose natūralų jogurtą Rimi parduotuvėje. Tirštas kaip graikiškas, 3 proc riebumo. Man patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  6. OOo baklažanai... nu kodėl negali būti taip, kad būtų viena mėgstama daržovė, man visos mėgstamos ir skanios. Gerai, kad ką tik baklažaną iš PC parsitempiau, ryt jau kažką gaminsiu...

    O jogurtą reikia ant silpnos ugnies kaitinti kad nesutrauktų :) Esu ir tokių nemalonumų apturėjus. Vis per tuos eksperimentus :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš jogurte paprastai vištieną su rytietiškais prieskoniais troškinu. Kažkaip natūralus man tai dalykas, lygiai tas pats, kas grietinėje, pvz :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Forelle, kaip gerai, kad pasidalinai savo atradimu, nes atvirai sakant - varvinti per naktį jogurtą per marlę - man trūksta kantrybės! Reikės išbandyti Alpenrose jogurtą. Valio!

    Egle, aš aptikau, kad Norfa (Šiaurės miestelyje) 3dieniais usživeža šviežių daržovių, o ten baklažanai - mažučiai, jauni ir standūs, vos po 3lt/kg... pilną vežimą prisikroviau:))) Ačiū už patarimą apie kaitinimą ant mažos ugnies, tu man kaip gerų patarimų enciklopedija. Reikėtų juos fiksuoti, kad nepasimiršų:)

    Allegra, kaip nesusimąsčiau - aš pati mėsytę pamarinuoju jogurte, bet va troškinti nebandžiau. Dabar jau būtinai išmėginsiu!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Išbandžiau šiandien šį receptuką. Kalnedros neturėjau, tai naudojau petražoles, man jos tinka visur, tai skonio tikrai neablogino. Naujai atrastasis jogurtas irgi reikalo nesugadino, tik man gal kliuvo, jog jis per liesas. Bet gal greitai pasirodys ir pas mus graikiškas, pradėjo vežtis prekybos centrai naujų prekių, dabar jo tik brolis iš Lenkijos parveža.
    Verdiktas: patiko ir bus gaminama dažniau.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aš beveik visus indiškus troškinius su jogurtu gaminu. Net jei receptas reikalauja grietinėlės, dedu jį. Kad nesutrauktų, dedu pačioje troškinimo pabaigoje, sumažinusi karštį ir ilgai nebekaitinu - tik kol sušyla. Kitas būdas išvengti jogurto sukrekėjimo - įmaištyti į jį maltų anakardžių (tiesiog sumatų kavamalėje) ir tada pilti į troškinį. Šiuo būdu troškinys ir sutirštėja (priklausomai nuo riešutų kiekio), ir nebesijaučia jogurto "kūdumas". ;) Man labai patinka!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Forelle, kaip smagu, kad patiko, aš su tavim labai lauksiu graikiško jogurto atsiradimo mūsų prekybos centruose:)

    Vilma, man visai netikėta tavo idėja apie anakardžio riešutų įmaišymą į jogurtą - turėtų būti nepaprastai skanu! Super idėja, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti