
Vakar vėl lijo. Tad sriuba garavo mano puode:) Nuo šviežių daržovių lūžta mano šaldytuvas - primiausia jas graužiu žalias (morkas, kopūstus), o kai pabosta, makt į puodą - ir siruba:) Va, ir rabarbarai liūdėjo sau kamputyje jau kurį laiką... pagalvojau, šviežių kopūstų sriubai rūgštelės reikia? - Reikia! Tai kodėl ne su rabarbarų pagalba? Tiko kuo puikiausiai!
Reikės:
- šviežių daržovių: morkų, paprikų, pomidorų, obuolių, kopūstų (ar dar ko norisi ir turite)
- griežinėliais pjaustytų kelių rabarbarų stiebelių (šiek tiek atidedam pabarstymui)
- gabalėlio šviežio smulkinto imbiero
- kelių skiltelių smulkinto česnako
- kapoto svogūno
- 2a.š garstyčių grūdelių
- 1a.š kmynų sėklyčių
- jogurte mirkytos čili ankšties (nebūtinai)
- 5 laimo lapelių (nebūtinai)
- daržovių sultinio kubelio
- šviežių žolelių pabarstymui
- Puode įkaitintame aliejuje kelias mintues pakepam garstyčių grūdelius. Tada sudedame kmynus, čili , laimo lapelius, kelias minutes pakepame, kol prieskoniai paskleidžia savo nuosatabų aromatą.
- Tada sudedame svogūną, imbierą ir česnaką ir pakepiname kelias minutes.
- Suverčiame smulkintas morkas ir paprikas ir vėl kepinam 5min.
- Užpilame daržovių sultiniu, sumažiname ugnį ir paverdame morkas su paprikomis pora minučių. Tuomet sudedame pjaustytus kopūstus, pomidorą, obuolį. Po 5 minučių sudedam rabarbarus ir dar paverdame kol daržovės išverda, bet neperverda:)
- Patiekdami pagardiname šviežiomis žolelėmis ir rabarbarų griežinėliais. Jaučiasi subtili imbierų aitruma ir rabarbarų rūgštelė. Aš sutaršau 1,5litro tokios sriubos vienu prisėdimu:)))
Tavo šaldytuvas atrodo kaip mano šaldytuvas - šiuo metu ten pūpso kalnas šviežių daržovių ir visokiausio sūrio :)
AtsakytiPanaikintiĮ sriubą dėjai ir obuolių? Įdomus variantas... bet ar jie neištyžta?
Prisiminiau apie kanapes, vakar Tymo turguj pirkom ožkos pieno sūrį apvoliotą smulkintose kanapių sėklose. Šiandien ragausiu :) Čia šiaip idėja, galima ir pačiam gi pavoliot sėklų turint ;)
Egle, galėtume būti šaldytuvo kambariokės;) O obuolius dedu dažnai į sriubas - likus virti 2-3min (čia iš indiškų receptų nusižiūrėjau), suteikia malonios rūgštelės.
AtsakytiPanaikintiOžkos sūris su kanapėmis! Būtinai pakomentuok, ar ružavi drambliai iš skanumo apilankė:)