Jogurte marinuotas keptas sūris su traškiomis daržovėmis


Vygantas baisiai mane suintrigavo sūrio jogurte marinavimo idėja. Puoliau išbandyti. Patiko!

Reikės:
  • 200g varškės sūrio
  • 100g natūralaus jogurto
  • poros skiltelių traiškyto česnako
  • gabalėlio šviežio smulkinto imbiero
  • po 1 a.š maltų kmynų, kalendrų, ciberžolės ir garam masalos prieskonių
  • maltų kajeno pipirų pagal skonį (aš nedėjau)
  • 0,5 citrinos sulčių
  • druskos
  1. Varškės sūrį supjaustome riekelėmis.
  2. Sumaišome jogurtą su česnaku, imbieru, sudedame sausuosius prieskonius - kmynus, kalendras, ciberžolę, garam masalą ir aitiruosius pipirus. Supilame citrinos sultis ir viską gerai išplakame.
  3. Į jogurtą pamerkiame sūrį ir paliekame marinuotis bent kelias valandas.
  4. Įkaitiname grilio keptuvę, patepame ją aliejumi, dedame sūrio riekeles, pabarstom druska ir apkepame iš abiejų pusių (labai bijojau sudeginti, tai gal kiek per mažai sūrį apskrudinau - galima ir daugiau). Valgiau su kiniškoje keptuvėje trumpai apkeptomis šviežiomis daržovėmis. Mano "tipo" , nuostabūs pietūs:)

4 komentarai:

  1. Jau net ir kvapą užuodžiu... :) Įsivaizduoju kaip skanu! Ar pastebimas marinavimo jogurte efektas lyginant su paprastai keptu sūriu?
    Labai norėčiau turėti galimybę kasdien pietauti namuose. O reikia visai nedaug - tik automobilio. Bet tuomet prarasčiau puikią progą pasivaikščioti bent valandą per dieną... Ech, ir kodėl visuomet reikia rinktis? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, sūris prisigėrė prieskonių aromato, o jogurto efektas man liko ne iki galo aiškus. Kai taip marinuoji vištą, tai ji akivaizdžiai minkštutėlė tampa, o sūris, kaip sūris liko.
    Aš puikiai tave suprantu, kaip smagu būtų namie pietauti,man pasisekė, nes turiu tokia galimybę - ir pėstute į darbą nueiti ir dar į namus per pietus nubėgti pavalgyti (taip suvaikštau 7km per dieną pėstute). Bet mačiau, kad tu labai išradingai prasisuki ir savo darbo virtuvėlėje:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sparnuoti. Šį irgi išbandysiu, nes jau nuotrauka kokia skani, kad nebegaliu :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. nezinau, ka ne taip padariau...
    skanu, bet,
    suris sutezo ir isilyde :(...

    AtsakytiPanaikinti