Vygantas baisiai mane suintrigavo sūrio jogurte marinavimo idėja. Puoliau išbandyti. Patiko!
Reikės:
- 200g varškės sūrio
- 100g natūralaus jogurto
- poros skiltelių traiškyto česnako
- gabalėlio šviežio smulkinto imbiero
- po 1 a.š maltų kmynų, kalendrų, ciberžolės ir garam masalos prieskonių
- maltų kajeno pipirų pagal skonį (aš nedėjau)
- 0,5 citrinos sulčių
- druskos
- Varškės sūrį supjaustome riekelėmis.
- Sumaišome jogurtą su česnaku, imbieru, sudedame sausuosius prieskonius - kmynus, kalendras, ciberžolę, garam masalą ir aitiruosius pipirus. Supilame citrinos sultis ir viską gerai išplakame.
- Į jogurtą pamerkiame sūrį ir paliekame marinuotis bent kelias valandas.
- Įkaitiname grilio keptuvę, patepame ją aliejumi, dedame sūrio riekeles, pabarstom druska ir apkepame iš abiejų pusių (labai bijojau sudeginti, tai gal kiek per mažai sūrį apskrudinau - galima ir daugiau). Valgiau su kiniškoje keptuvėje trumpai apkeptomis šviežiomis daržovėmis. Mano "tipo" , nuostabūs pietūs:)
Jau net ir kvapą užuodžiu... :) Įsivaizduoju kaip skanu! Ar pastebimas marinavimo jogurte efektas lyginant su paprastai keptu sūriu?
AtsakytiPanaikintiLabai norėčiau turėti galimybę kasdien pietauti namuose. O reikia visai nedaug - tik automobilio. Bet tuomet prarasčiau puikią progą pasivaikščioti bent valandą per dieną... Ech, ir kodėl visuomet reikia rinktis? :)
Vilma, sūris prisigėrė prieskonių aromato, o jogurto efektas man liko ne iki galo aiškus. Kai taip marinuoji vištą, tai ji akivaizdžiai minkštutėlė tampa, o sūris, kaip sūris liko.
AtsakytiPanaikintiAš puikiai tave suprantu, kaip smagu būtų namie pietauti,man pasisekė, nes turiu tokia galimybę - ir pėstute į darbą nueiti ir dar į namus per pietus nubėgti pavalgyti (taip suvaikštau 7km per dieną pėstute). Bet mačiau, kad tu labai išradingai prasisuki ir savo darbo virtuvėlėje:)
Sparnuoti. Šį irgi išbandysiu, nes jau nuotrauka kokia skani, kad nebegaliu :))
AtsakytiPanaikintinezinau, ka ne taip padariau...
AtsakytiPanaikintiskanu, bet,
suris sutezo ir isilyde :(...