Graikiškas baklažanų troškinys su razinomis ir rozmarinu


Turiu galybę graikiškų receptų knygų parsivežtų iš atostogų (čia aš iš tų knygųholikių, negaliu nepraeiti, nors jau 5kias panašias turiu:). Tikrai esu graikų virtuvės gerbeja. Tik gamidnama pažeidžiu vieną pagrindinį graikiškos virtuvės principą "skandinkime maistą aliejuje!" . Rekomenduojamus aliejaus kiekius stiklinėmis, keičiu tiesiog šlakeliu aliejaus. Ir nors receptų autoriai grūmoja, kad taip prarandu tikrąjį skonio atradimo džiaugsmą, bet ką padarysi...:)

Reikės:

  • 1no baklažano
  • kelių prinokusių pomidorų
  • saujos špinatų (nebūtinai)
  • 1no pjaustyto svogūno
  • kelių skiltelių česnako
  • šviežio rozmarino šakelės (dėjau džiovinto)
  • saujos stambių razinų (užlikytų karštu vandeniu ir pamirkytų 20min)
  • šviežių petražolių
  • druskos, pipirų, kitų mėgiamų žolelių
  1. Jei norime, kad baklažanas neprisigertų per daug riebalų, supjaustom riekutėm, padruskinam, paliekam nusivarvėti pusvalandžiui, nuplaunam ir nusausinam. Kažkur skaičiau, kad galima šį procesą pakesti tokiu būdu - baklažaną subadyti šakute (kad nesprogtų) ir įdėti 3min į mikrobangę. Man atrodo per daug paprasta:) Vis neprisiruošiu išbandyti.
  2. Grilio keptuvėje 5min (arba paprastoje) apkepam baklažano griežinėlius kol gražiai paruduos.
    Puode įkaitintame aliejuje pakepame svogūnus, česnakus, petražoles ir rozmariną.
  3. Sudedam pjaustytus pomidorus, razinas ir patroškinam 5 min.
  4. Tuomet atkeliauja apkepti baklažanų gabalėliai, špinatai (jei naudojate) ir viską patroškiname dar 10 min.
  5. Pagardinam druska, mėgiamom žolelėm. Labai tinka su kuskusu, ryžiais arba jogurtu.

7 komentarai:

  1. Nujaučiu, kaip skanu buvo.

    Pastaruoju metu apleidau savo aistrą graikiškam maistui, vis kažkaip pavartau, pavartau receptų knygą, pasižvalgau amazon'e į tas, kurių norėčiau, ir tiek.

    Beje, taip pat pastebėjau, kad mėgsta jie tą aliejų naudot :) Kad ir sveikąjį alyvuogių. Apsiriboju keliais šaukštais (maksimum!).

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sparnuoti, puiki nuotrauka! Tokia elegantiška ir "legva"... Moki sužavėti kiekvienu postu! (Bent jau aš tai tikrai lengvai pasiduodu taviesiems kulinariniams kerams). Šiandien parduotuvėje nusipirkau 2 akcijinius baklažanus ir jau žinau, kad mėginsiu kurį nors tavo receptą. ;)
    Dėl knygų puikiai suprantu - pati turiu joms maniją. Bet tai argi daug - apie 35 (neskaitant žurnalų + poros segtuvų ranka rašytų, iš žurnalų išplėštų ir kitaip surinktų receptų)? Kiti knygas šimtais skaičiuoja, tad man dar galima. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilma, a2i8 tau, tu gero žodžio meistrė. Tikiuosi, kad pavyks baklžanu paleptinti savo gomuriu.
    Sakai, pas tave 35knygos... man net "ant dūšios" ramiau pasidarė - ne viena aš tokia nuprotėjus:)) O visą gyvenimą labai įtartinai žiūrėjau į žmones, kurie ką nors kolekcionuoja - tik va, guodžiu save mintimi, kad tai man tai ne kolekcionavimas, o labai aktyvus naudojimas:)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Net neabejoju, kad gomurys liks patenkintas. ;)
    O dėl knygų, tai juk čia ne kolekcija - čia darbo įrankiai! Kaip gi be jų... :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Išbandžiau, išbandžiau! :) Genialiai paprasta, bet NUOSTABU. Net mano ponas Mėsėdis valgė ir gyrė, o aš baigiu jį įtikinti, kad vegetariški patiekalai vakarienei yra super sveika ir naudinga. :)Sakė, kad baklažanai geriau negu morkos... Gal dėl to, kad baklažano gabaliukai iš toli į mėsą panašūs?.. Ačiū už puikų receptuką!
    Laukiam daugiau patiekalų iš graikiško repertuaro. Žinau, kad čia ne pageidavimų koncertas, bet kai kitą kartą dvejosi tarp kelių receptų ir vienas jų bus graikiškas, žinok, kad aš balsuočiau už pastarąjį. :P

    AtsakytiPanaikinti
  6. Va šituo patiekalu pažindinsiuos su baklažanu :) blokiokė ploja rankomis, kad ir ji gaus (nu negi db pirksiu svogūną, kai ryt namo išvykstu :D ), o ir man gerai, kad nereiks vienai gamint :) tikiuos skanu, kiap čia išgirta (gal ir sveika? ) :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Hmmm gavosi ne taip kaip tavo foto... Gal del to, kad grybu idejau? Skonis tai idomus :) bet manau kitasyk tuos baklazanus kokiu cili itrinciau, nes man tai jie beskoniai kaip grybai gavosi :D
    O razinos cia tobula :]

    AtsakytiPanaikinti