Pankolio sėklos ilgai gulėjo mano spintelėje, mat kažkaip nedaug kur receptuose sutinku jas. Todėl su malonumu išbandžiau šį baklažanų troškinimo būdą, kurį radau čia. Buvo tikrai skanu, ugninga, indiška:)
Reikės:
- 1no baklažano
- 150g saldaus varškės sūrio (panyro)
- skardinės konservuotų pomidorų
- kelių skiltelių česnako
- smulkiai kapoto imbiero gabalėlio
- 0,5 a.š pankolo sėklų
- 1a.š garstyčių grūdelių
- po 1a.š maltos kalendros, kmynų, ciberžolės
- 1a.š muscovada cukraus
- kajeno pipirų (pagal skonį)
- šviežių kalendrų papuošimui
- Baklažanus supjaustom reikutėmis ir kepame apie 5 min grilio keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
- Panyro kubelius iš visų pusių pora minučių pakepame aliejuje.
- Troškinimui skirtame puode į įkaitintą aliejų suberiame garstyčių ir pankolių sėklytes ir šiek tiek pakaitinam, kol nustos spragsėti.
- Tuomet sudedame česnaką ir imbierą ir patroškinam apie 1min.
- Supilame konservuotus pomidorus, suberiam cukrų, maltas kalendras, kmynus, ciberžolę, kajeno pipirus ir sumažinę ugnį patroškinam 10min.
- Į pomidorų padažą sudedam kąsnio dydžio pjaustytuas baklažanus, apkelptus panyro kubelios ir dar pakaitinam 5-10min, kad daržovės ir sūris prisigertų aromatingo padažo. Patiekdami gardinam kalendomis. Paslaptingai kvepia pankoliais...:)
Žiūriu, užsikabliavai ant baklažanų :)
AtsakytiPanaikintiP.S. nepamenu kuriam poste ar komentaruose sakei kur perki panyrą? labai tingiu daryti :)
Egle, aha, prisipirkau kalną baklažanų, reikai sunaudoti, o aš nemoku pirkti po truputį:)
AtsakytiPanaikintiJei panyro tingi iki turgaus bėgti, tai dabar visose parduotuvėse (IKI ir RIMI - tikrai) yra Panemunių Pievų - saldaus pieno sūrio.
Ačiū. Panemunių pievų saldaus pieno sūris. Atsiminsiu :)
AtsakytiPanaikintiO turguj kur yra? man nesvarbu kuriam, abu gali būti pakeliui :)
Oho dangiskuos migdoluos tikra baklazanu manija! :) Na bet prasom prasom, as prisiekusi ju fane tai man kuo daugiau receptu su jais, tuo geriau! :)
AtsakytiPanaikintiEgle, o jei tau turgeliai abu pakeliui (kaip ir man:), tai ir Halės turguje - pavilijone, tik įėejus pasukti į kairę ir ten ieškoti moteriškės su saldaus pieno sūriu, o Kalvarijose, berods mėsos pavilijone reikia ieškoti:)
AtsakytiPanaikintiGarbane, bus ir daugiau, gal net šį vakarą, vieną jau esu nusižiūrėjusi nebandytą, su tavo mėgiamais ančiuviais:)
Hmm o ko as ju nemegstu. Reiks bandyt gaminti ir gal kazkas patiks :)
AtsakytiPanaikintiIndre, galima gi leisti sau kažko ir nemėgti, kodėl gi ne:) Bet smagu, vieną dieną imti ir atrasti - kad, velnias, gal visai ir be reikalo nemėgau?:)
AtsakytiPanaikintiTaip ir reiks daryt, svarbu i turgu issiruost ir igyt... Ale kaune neisivaizduoju kur kazka gero rast - girstuty ir vilijampolej juk viskas is lenkijos...
AtsakytiPanaikinti