Remojon - Andalūziška karčiųjų apelsių užkandėlė su žuvimi

Varčiau iš Andalūzijos atsivežtą kulinarinę knygą ir užsikabinau už paprastos užkandėlės Remojon vadinamos, kurią galima drąsiai vadinti žuvies salotomis:)

Reikės:
  • žuvies: skumbrės arba tuno (gabaliukais ir aliejuje) arba keptos menkės
  • apelsino
  • pomidoro
  • svogūno laiškų
  • žalių alyvuogių
  • skiltelės česnako
  • šviežių kalendrų
  • cherezo acto (keičiau citrinos sultimis)
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • pakeptos duonos riekučių
  1. Ispanai reikalaja pomidorus nulupti, išimti sėkliukes ir supjaustyti kubeliais.
  2. Česnako skiltelę ir svogūnų laiškus supjaustom plonais žiedeliais.
  3. Apelsiną nulupame, išskaidome į skilteles ir supjaustome kubeliais, sultis supilame į salotų dubenį.
  4. Žuvį (aš turėjau tuno) padalinam gabalėliais, sumaišome su apelsinais, pomidorais, svogūnais, česnaku ir alyvuogėmis. Paliekame valandai šaldytuve.
  5. Užkandėlę tepame ant skrudintos duonelės riekučių, pagardinam druska, pipirais, alyvuogių aliejumi, šlakeliu acto ir šviežiomis kalendromis. Arba valgome tiesiog kaip salotas:)

2 komentarai:

  1. Mėgstu tokio tipo užkandėles su žuvimi. Pamenu, anksčiau baisiai skanu būdavo smulkintą rūkytą žuvį (skumbrę?) maišyti su pjaustytais agurkais, majonezu, prieskoniais ir tepti ant šviesios duonos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Allegra, tikrai skanu, tinka ir rūkytas karšis ir skumbrė, manau ir kitos panašios žuvys! su pomidorais ir majonezu irgi gardu, mmm... taip ir kvepia man Preila, vasara ir žuvies prekystaliais:)

    AtsakytiPanaikinti