Nors visi mano naminio jogurto eksperimentai baigėsi tragiškai (jogurtu kriauklėje), tačiau negaliu nepasigirti, nes su paneer'u (saldaus pieno sūriu) man pavyko:) Šokinėjau iki lubų, nes kepant sūris tikrai nesilydė, o dėl jo skonio - tai man paneer'as kažkuo panašus į tofu - skonio pats iš savęs neturi, bet labai imlus prisiderinti prie kitų produktų (apie tai kitame recepte).
Reikės:
- 1l pieno (naminis, saldus, būtų pats tas, bet tenkinausi parduotuviniu 2,5%riebumo)
- pusės citrinos sulčių
- Pieną supilame į storadugnį puodą ir ant nedidelės ugnies, nuolat maišydamos laukiame, kol jis pradės kilti (man užtruko apie 15min).
- Kai pienas pradeda kilti - supilame citrinos sultis - tada pienas sušoka į varškinius gumuliukus ir atsiskiria skaidrios išrūgos. Jei išrūgos neskaidrios - reikia dar įpilti citrinos sulčių.
- Sietelį išklojame dvigubu marlės sluoksniu. Per jį perkošiame susidariusią varškę - kad atskirtų nuo išrūgų.
- Jei norime, kad paneer'as būtų švelnesnis ir nesijustų rūgštelės, tada varškę pakišam keliom akimirkom po šalto vandens srove ir praplauname.
- Imame marlę už kampų ir gerai nusunkiam skystį iš varškės masės. Aš tada dedu panyrą marlėje atgal į sietelį, sietelį pastatau ant dubenėlio, o panyrą prislegiu svoriu.
- Paliekame slėgtis nakčiai šaldytuve. Kita rytą - turim puikų sūrį, kurį jau drąsiai galima kepti nesibaiminant, kad jis išsilydis:)
o man panyras ir vienas labai skanu, ypač apkeptas. į kokius trištus indiškus troškinukus jo įbėrus - pasaka, mirtis alyvose, taip sakant ,)
AtsakytiPanaikintio aš džiaugiuosi ir naminiu jogurtu, beje. kai tik pradėjau, taip ir nebepirkau niekad parduotuvėj jogurto. pirmąkart - prieš keletą metų - neišėjo, bet dabar jau viskas gerai. svarbiausia - kuo riebesnis pienas ir.. geras "pirminis" jogurtas.
Rusvaplauke, aš irgi stengiuosi neprarasti vilties jogurto išbandymuose, gal kokį kartą pavyks:) O kokį paneer'ą tu naudoji - pati daraisi ar turgelyje perki?
AtsakytiPanaikintiOoooo matau paneer'o pasigaminai ir puikiai pavyko. Saunuole!
AtsakytiPanaikintipaneerą darausi pati :) tiesa, keletą sykių esu vietoje jo naudojusi pirktinį saldaus pieno sūrį - bet čia kai emerdžensi ,)
AtsakytiPanaikinti