Mano vaizduotė pakankamai laki, bet rūkyta paprika man skambėjo šmaikščiai - taip ir matau šalia rūkytų kumpelių dūmuose smilkstant ir paprikos ankštis. Buvo labai smalsu išbandyt kas tai per dalykas, tad Mark&Spenser nukoviau butelaitį su šios gėrybės milteliais. Pagal kvapą ir aprašymą - tikras mėsos draugas. O kadangi mano lėkšėje mėsa labai retai apsilanko, tai sumaniau išbandyti su morkytėm. Paprika ir morkos gi visuomet dera, o jei dar šalia kedro riešutėliai... mmmm, beveik kaip su mėsa:)
Reikės:
- 400g morkų
- 2v.š kedro riešutų (lengvai paskrudintų sausoje keptuvėje)
- kelių smulkintų česnako skiltelių
- 1 a.š smulkinto imbiero šaknies
- 1a.š rūkytos paprikos miltelių
- 1a.š kmynų
- šviežių prieskoninių žolelių ( aš naudojau kalendrą ir mairūną, bet puikiai tiks ir rozmarinas)
- alyvuogių aliejaus
- druskos pagal skonį
- Morkas supjaustom norimo dydžio gabalėliais.
- Įkaitintame aliejuje, ant vidutinio karštumo ugnies kelias minutes apkepame kmynus, suberiam smulkintą česnaką ir imbierą, paprikos miltelius ir pakepam 1ną minutę.
- Tada suberiame morkas, išmaišome gerai, kelias minutes pakepam, tada įpilam keleta šaukštų sultinio arbga vandens, uždengiame ir leidžiame 5-7min pasitroškinti.
- Pabaigoje suberiame kedrų riešutėlius, pabarstom šviežiomis žolelėmis ir pagardinam druska. Labai tinka pamaišyti su apvirtom šparaginėm pupelėm!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą