Morkos su kedro riešutais, rūkyta paprika ir kalendromis


Mano vaizduotė pakankamai laki, bet rūkyta paprika man skambėjo šmaikščiai - taip ir matau šalia rūkytų kumpelių dūmuose smilkstant ir paprikos ankštis. Buvo labai smalsu išbandyt kas tai per dalykas, tad Mark&Spenser nukoviau butelaitį su šios gėrybės milteliais. Pagal kvapą ir aprašymą - tikras mėsos draugas. O kadangi mano lėkšėje mėsa labai retai apsilanko, tai sumaniau išbandyti su morkytėm. Paprika ir morkos gi visuomet dera, o jei dar šalia kedro riešutėliai... mmmm, beveik kaip su mėsa:)

Reikės:
  • 400g morkų
  • 2v.š kedro riešutų (lengvai paskrudintų sausoje keptuvėje)
  • kelių smulkintų česnako skiltelių
  • 1 a.š smulkinto imbiero šaknies
  • 1a.š rūkytos paprikos miltelių
  • 1a.š kmynų
  • šviežių prieskoninių žolelių ( aš naudojau kalendrą ir mairūną, bet puikiai tiks ir rozmarinas)
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį

  1. Morkas supjaustom norimo dydžio gabalėliais.
  2. Įkaitintame aliejuje, ant vidutinio karštumo ugnies kelias minutes apkepame kmynus, suberiam smulkintą česnaką ir imbierą, paprikos miltelius ir pakepam 1ną minutę.
  3. Tada suberiame morkas, išmaišome gerai, kelias minutes pakepam, tada įpilam keleta šaukštų sultinio arbga vandens, uždengiame ir leidžiame 5-7min pasitroškinti.
  4. Pabaigoje suberiame kedrų riešutėlius, pabarstom šviežiomis žolelėmis ir pagardinam druska. Labai tinka pamaišyti su apvirtom šparaginėm pupelėm!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą