Morkos su kmynais ir imbieru

Kadangi labai mėgstu morkas, šį kartą indiškai pamodifikuotas Vyganto morkyčių užkandis.

Reikės:
  • 400g šiaudeliais pjaustytų morkų
  • 2a.š kmynų
  • 1a.š saldžiosios paprikos miltelių
  • 1a.š tarkuoto imbiero
  • džiovintos aitrios paprikos ankšties
  • kapoto česnako
  • 1a.š garam masalos
  • 2 v.š vandens
  • aliejaus
  • druskos
  • šiek tiek citrinos sulčių
  1. Į įkaitintą aliejų suberiame kmynus, šiek tiek apkepame, tada sudedame kapotą česnaką, paprikos miltelius, aitriąją papriką ir minutę pakaitinam nuolat pamaišydami, kol prieskoniai aliejuj atiduos savo aromatus.
  2. Tada suverčiame šiaudeliais pjaustytas morkas, gerai išmaišome ir pakepame keletą minučių, kol morkos šiek tiek apskrus.
  3. Garam masalą išplakame su vandeniu ir supilame į keptuvę su morkomis. Gerai išmaišome, padruskiname, sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir paliekame 4-5minutes pasitroškinti.
  4. Patiekti galima pagardinant citrinos sultimis, užbarstyti fetos ar ožkos sūriu!


5 komentarai:

  1. kaip faina, pagaliau galėsiu išbandyti sveikų patiekalų receptus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Orchideja, kad tik tavo ziedai skleistusi:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. labas mielas Sparnuoti, radau bloga pavadinimas kaip tavo tik lenkishkas...gal cia irgi Tavasis??
    http://niebieskiemigdaly.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  4. Beata, neitiketina! Lenkiskai nekertu, bet akivaizdu, kad tikrai blogas tokiu paciu pavadinimu:) Aciu, labai idomu pamatyt:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. puikus užkandukas :) tiesa, adaptavau pagal save, kad jau barakine patapau - ne garam masala (liko lietuvoj), o karis, ne džiovinta paprika, o paprika iš stiklainiuko .)
    truputį jos, tiesa, per daug pridėjau - spėju iš to, kad žmonės, kartu sukinėjęsi virtuvėj, ėmė šnirpščioti nosimis :) bet kai nedegindavo, buvo labai labai skanu.

    AtsakytiPanaikinti