Reikės:
- 400g šiaudeliais pjaustytų morkų
- 2a.š kmynų
- 1a.š saldžiosios paprikos miltelių
- 1a.š tarkuoto imbiero
- džiovintos aitrios paprikos ankšties
- kapoto česnako
- 1a.š garam masalos
- 2 v.š vandens
- aliejaus
- druskos
- šiek tiek citrinos sulčių
- Į įkaitintą aliejų suberiame kmynus, šiek tiek apkepame, tada sudedame kapotą česnaką, paprikos miltelius, aitriąją papriką ir minutę pakaitinam nuolat pamaišydami, kol prieskoniai aliejuj atiduos savo aromatus.
- Tada suverčiame šiaudeliais pjaustytas morkas, gerai išmaišome ir pakepame keletą minučių, kol morkos šiek tiek apskrus.
- Garam masalą išplakame su vandeniu ir supilame į keptuvę su morkomis. Gerai išmaišome, padruskiname, sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir paliekame 4-5minutes pasitroškinti.
- Patiekti galima pagardinant citrinos sultimis, užbarstyti fetos ar ožkos sūriu!
kaip faina, pagaliau galėsiu išbandyti sveikų patiekalų receptus!
AtsakytiPanaikintiOrchideja, kad tik tavo ziedai skleistusi:)
AtsakytiPanaikintilabas mielas Sparnuoti, radau bloga pavadinimas kaip tavo tik lenkishkas...gal cia irgi Tavasis??
AtsakytiPanaikintihttp://niebieskiemigdaly.blogspot.com/
Beata, neitiketina! Lenkiskai nekertu, bet akivaizdu, kad tikrai blogas tokiu paciu pavadinimu:) Aciu, labai idomu pamatyt:)
AtsakytiPanaikintipuikus užkandukas :) tiesa, adaptavau pagal save, kad jau barakine patapau - ne garam masala (liko lietuvoj), o karis, ne džiovinta paprika, o paprika iš stiklainiuko .)
AtsakytiPanaikintitruputį jos, tiesa, per daug pridėjau - spėju iš to, kad žmonės, kartu sukinėjęsi virtuvėj, ėmė šnirpščioti nosimis :) bet kai nedegindavo, buvo labai labai skanu.